Hoppa till innehåll

Vinst till slut i omstarten

Nacka FC på bortaplan, Fisksätra IP närmare bestämt. Knappast en arena i toppklass, men ligger fint vid vattnet i alla fall! Omstart i serien efter uppehållet och viktigt att få en bra start på hösten!

IFK startar matchen klart bäst och trycker ner Nacka, men mer än fyra hörnor blir det inte speciellt farligt framför Nackas mål. I minut 11 får Nacka ett bra frisparksläge. Skottet dock nästan 100 meter över. I minut 20 kommer 1-0 till IFK. En bra speluppbyggnad ger King bra inläggsläge till höger. Bollen går mot Ferid som ”fintar” skott och släpper bollen till Bachir som är stensäker från 10 meter. Tyvärr så kvitterar Nacka direkt. Längre boll upp centralt. Spelare i Nacka tar med bollen med armen (inte enligt domaren), spelar diagonalt, avslut, retur och 1-1. Efter cirka 43 minuter har Amo en bra aktion och skapar ett bra läge, dock får han inte alls till avslutet. Paus och 1-1 på tavlan.

Efter cirka 20 minuter tar IFK tag i matchen. Skapar en del målchanser och i minut 73 kommer så också rättvist 2-1. Rinor vinner bollen högt upp i planen, bollen vidare till Christian som prickskjuter i bollen vid högra stolpen, snyggt. Efter målet trycker Nacka på en del, men kvalitén i avsluten för dåliga och om man lyckas träffa mål så är Adrian stabil som vanligt.

Skön start på hösten, med tre poäng!

Hassan Halal:

” En tuff match mot en motståndare som är bättre än vad tabellen visar för tillfället. Vi slår Nacka i omstarten och det gör att vi plockar in på lagen framför oss! Extremt viktigt självklart att vi ligger nära nu inför returmötena.
Matchen i sig va inte den mest välspelade. På en plan dessutom som va närmare en 9 mannaplan än en 11 mannaplan. Extremt tight om ytor vilket gör att matchen får en karaktär om kamp, intensitet och vilja.

Vi lyckas lite bättre än Nacka på den fronten och har dessutom lite mer spets från bänken.
En relativt ny installerad backlinje och matchen sista 30 min avslutar vi med ett lag som knappt spelat ihop, endast 5 av 11 fanns med från i våras.

Vad brukar man säga ” det är inte startelvan utan slutelvan som avgör matcher” stämmer väl in den här gången.

Vi har ett par utropstecken, Bachir & Christian har knappt hunnit göra 3-4 pass och båda är högst delaktiga i segern med varsitt mål. Marre, Lorik (Comeback) och Charlie (17 år debut) gör alla fina insatser.

Den dock som sticker ut ur mängden är King. Med strax över 1,1 mil, högst toppfart, flest start och stop samt den som definitivt bidrog mest åt båda hållen. En assist och ett par matchavgörande brytningar. Väldigt roligt att se omvandlingen!

Nu stundar en bra träningsvecka innan vi tar oss an Karlslunds på hemmaplan.

Ses på lördag.”