Hoppa till innehåll

Vinst på Hagsätra IP

Fredagsmatch på Hagsätra IP. Ett taggat hemmalag som inte vunnit någon match efter nio omgångar. Fler av spelarna i Rågsved har en historia hos IFK. En tuff match.

En jämn match över 90 minuter där 1-0 målet kommer i minut 60 när en boll i djupled hittar fram till Eminn Ghozzi. Eminn avslutar säkert vid stolpen. Spelmässigt gör IFK en ganska bra första halvlek och även delar av andra, men sista delen finns mer att önska, även om kampviljan fanns där. Viktigt med tre poäng och häng på toppen av serien.

Hassan Hallal:

’”Finns inga lätta matcher i årets serie och ibland ljuger tabellen. Rågsved stod för motståndet och vi behövde klämma ut vartenda muskelfiber för att kamma hem 3p.

Vi spelar stundtals väldigt bra de första 60min och skapar ett par riktigt heta målchanser utan att spräcka nollan. Lite typiskt att målet kommer i ett skede där Rågsved får ett litet spelövertag. Efter ett snabbt växlingsspel når bollen till en djupledslöpande Emin Ghozzi som springer sig fri i nästan 50m. Avslutet är kyligt i målvaktens bortre stolprot.

Därefter har vi egentligen inget ordnat spel, vi spelar inte av matchen och vi dödar den inte tyvärr. Utan det är vår defensiv som sätts på prov där vi inte tillåter ett enda skott på mål över 96min.

Hela laget ska självklart ha en stor eloge men vi lyfter upp Bilal tillsammans Junior och Nori som får ett extra plus för sitt utomordentliga arbete över 96min.”

Redan den 6 juni väntar Svenska Cupen mot Katrineholms SK. Den 11 juni väntar nästa seriematch, då Syrianska gästar Torvalla IP. Avspark 14:00.