Hoppa till innehåll

Välkommen till IFK Haninge, Harre Özpolat

Säsongen 2023 har startat igång för herrarna och dags att stifta bekantskap med herrarnas nya målvaktstränare, Harre Özpolat.

Välkommen till IFK Haninge, vem är Harre? 

Tack för ett fint välkomnande. Harre Özpolat 37 år gift, har två söner som heter Efe och Deniz som spelar fotboll. Det är 6 dagar i veckan fotboll för mig. Jag är en glad, positiv, strukturerad och målinriktad person som älskar och brinner för fotboll. Älskar matlagning, resa och tillbringa tid med  familjen och vänner 

Då min spelarkarriär inte tog fart, så blev jag tränare istället. Har jobbat inom fotbollen länge både i akademinivå, bas samt dam och herr. Jag är tränarutbildare inom Förbundet, jobbat som individuell tränare och ansvarar för fotbollsprofil i en grundskola.

Hur känns det att vara i IFK Haninge och dina förväntningar på säsongen? 

Det känns väldigt bra här i IFK Haninge. Jag har alltid följt klubben på avstånd och det är en välorganiserad klubb med ambitioner. Första mötet med sportchefen Omar kändes otroligt bra och välkomnande. Förutsättningarna är fina och division 2 Södra Svealand är en rolig serie, med många lag som rustar för att ta nästa steg, vilket såklart även vi vill göra.

Hur ser du på målvaktsträning och vad kommer du att bidra med? 

Jag älskar målvaktsspelet! 

Jag tycker att det är en otrolig viktig position och vi har i dagsläget tre bra målvakter och en fin mix. Vi har en mycket erfaren målvakt som är en mentor för våra två unga, duktiga och hungriga målvakter. Det har sett riktigt bra ut på dom träningar vi haft. Vi har en lång försäsong i Sverige så nu fokuserar vi på lära känna varandra och jag implementerar min vision kring hur vi ska träna. Våra målvakter tränar efter hur vi vill spela, dessutom tränar vi med en del ny utrustning, såsom en bollmaskin som kan utmana och utveckla dom. 

Några tips till unga målvakter som drömmer om att bli målvakt?

Våga vara den spelaren som kan axla en utsatt position, för det är man som målvakt. Våga testa stå i mål och bara kommunicera med dina medspelare. Kommunikation löser mycket av målvaktsspelet. Älskar man sin position som målvakt och får grundläggande träning så kommer ni kunna utvecklas. 

Var modiga, våga och älska det! Sluta inte för att ni släpper in mål, det gör alla målvakter, tro på er själva!

Några slutliga ord till alla förväntansfulla? 

Jag hoppas att vi kan få med alla som har IFK Haninge hjärta till våra matcher, stora som små, hemma som borta. Lagen jag har varit verksam i har alltid släppt in minst antal mål i serien. Utveckla målvakterna och få dom att bli en bättre version utav sig själva, det vill jag bidra med.

Vi tackar Harre och önskar stort lycka till under 2023!