Hoppa till innehåll

Uppdatering från damernas läger

Under helgen som gick  har damtruppen, 18 spelare + 4 ledare,  befunnit sig i Gimo för träningsläger som inleddes på fredagkväll med middag, teori och  teambuildninglek och avslutades på söndag med match mot Gamla Uppsala 2.

När snön vräkte ner över både Stockholm och Gimo på onsdag kändes utsikterna att få genomföra detta läger minst sagt grumliga men arrangören hade gjort ett kanonjobb och planen har också goda förutsättning mer spillvärme från värmverket på andra sidan gatan. Så trots ytterligare snö på fredag och – 18 grader natten till söndag hade vi spelduglig plan både lördag och söndag och detta utnyttjade vi till fullo.  Under lördagen genomförde vi två högkvalitativa fotbollspass. Liksom vi gjort hela försäsongen lade vi stor vikt vid hur vi ska agera i vårt anfallsspel. Målgörande var vår akilleshäl förra året och det är något vi vill förbättra inför kommande säsong.  Mellan och efter fotbollspassen varvades teori, kostkunskap/matchförberedelser och teambuldinglekar (med inslag av tävling…). Vi hann också med att umgås med varandra och ha många bra snack och goda skratt.  Det är en högmotiverad grupp som har haft en brant utvecklingskurva när det gäller att våga ta för sig, utmana varandra i olika diskussioner och ge varandra feedback. Stämningen har alltid varit god men dynamiken har utvecklats högst påtagligt, vi börjar blir ett damlag ”på riktigt” trots att vi är ett väldigt ungt lag. 

På söndagen spelade vi träningsmatch mot GUSK 2 som kommande säsong spelar i Div 2 Uppland.  Ett mycket bra och välskolat fotbollslag med jämn och hög kvalitet på alla positioner som på totalen är ett nummer för stort för oss.  Matchen spelades 3 * 30 minuter och vi  har bestämt för att testa olika uppställningar i respektive tredjedel.  Vi tar med oss  första 30 där spelar vi vår ”vanliga ” 4-3-3  och utmanar GUSK med några fina anfall och håller emot bra försvarsmässigt, vi förlorar den tredjedelen med 1- 0 målet insläppt direkt efter att vi fått en spelare skadad och med 10-man på planen.  Därefter rullar det iväg,  försöket till 3-5-2 uppställning föll inte väl ut samtidigt som vi får ytterligare några småskador och vi börjar känna av att underlaget trots allt är hårt i botten, det sliter på våra spelare och vi vill inte riskera ”tyngre skador” så matchen blir lite sönderryckt för oss. I sista tredjedelen går vi över till en mer bekväm 4-4-2 och håller trots allt emot på ett hedrande sätt med många trötta och slitna spelare. 

När vi summerar lägret ser vi, trots förlust i den avslutande matchen,  tillbaka på ett mycket lyckat och givande fotbollsläger som har gett oss ytterligare några stenar på plats i vårt bygge inför det kommande seriespelet.  Nu ser vi fram mot ytterligare några träningsmatcher innan det drar igång på riktigt med seriepremiär mot Kransen United borta 14/4

Truppen har en riktigt kul fotbollshelg och vi etsas ytterligare mer ihop under skratt och allvar. Vi är redo, säger huvudtränare Magnus Tyrgrim.