Hoppa till innehåll

Tvärstopp i Norrköping

Sommarvärme en söndagseftermiddag i Norrköping. Två formstarka lag. En jämn match på förhand, tyvärr blev det inte så.

IFK gör en bra första halvlek och IKS skapar egentligen ingenting. I minut 44 så dock IKS ta ledningen med 1-0, utan att ens haft bollen. En lång boll och kommunikationsmiss hos IFK gör att ett självmål ger IKS 1-0 precis innan paus. Så trots en bra halvlek av IFK så leder hemmalaget i paus.

Andra halvlek startas återigen av ett ganska bra IFK, men cirka 15 minuter in så avgörs matchen totalt. 2-0 i minut 59, 3-0 i minut 64 på en väldigt tveksamt dömd straff och 4-0 i minut 65. På 6 minuter lyckas IFK släppa in tre mål. Det trodde man nästan bara kunde upplevas i St Erikscupen när 7 åringar spelar. Såklart är matchen körd efter detta och matchen spelas mest av. IKS lyckas 5-0 i minut 80, men då är matchen avgjord för länge sedan.

Efter tre raka segrar åker man till Norrköping och åker på en riktig käftsmäll. Hur man hanterar denna smäll kommer avgöra mycket om var säsongen tar vägen.

Tränare Amin Faily:

”Första halvlek är väldigt jämn med lite fördel oss skulle jag vilja säga sen gör vi ett olyckligt självmål sista minuten innan halvlek. Halvtidssnacket handlar om att fortsätta våga. Hålla oss till matchplan. Minska dom tekniska misstagen vi gör i mottagningar, passningar osv

Första kvarten av andra halvlek börjar vi sätta prägel på matchen där vi är bollförande. Efter ett individuellt misstag i minut 60 så gör Sleipner 2-0 och vi faller ihop som ett korthus. På 6 min gör Sleipner 3 mål. Och matchen är över. Slutresultatet blir till slut 5-0

Besvikelsen är stor då vi känner att vi har haft en bra träningsvecka en matchplan som funkade i dom få moment vi utförde den. Vi får sätta oss ner analysera prata igenom varför vi fallerar mentalt, men även taktiskt och teknisk på ett sånt här sätt.”