Hoppa till innehåll

Tung premiärförlust

Herrarna åkte till Örebro för att möta Karlslunds IF FK i premiären av division 2 Södra Svealand. Tillbaka till Karlslunds Arena där herrarna torskat två raka matcher dom senaste åren. Vi minns kvalmatchen till Ettan 2018 som slutade med 0-1 förlust vilket medförde att KIF FK hängde kvar i Ettan och IFK fick vänta ett år till på att ta klivet upp i Ettan. Kul att vi i premiären ger speltid till André Cespedes och Noah Sundbom, som vi båda flyttade upp från akademin inför 2023. Såklart något att glädjas åt, trots en bitter förlust.

Det blir en jämn tillställningen där KIFFK är klart mer effektivare än IFK vilket är skillnaden i matchen. Vi skapar några hyggliga chanser i början av matchen, bland annat ett bra avslut av AMO, men det blir KIFFK som gör matchens första mål. I minut 14 är IFK alldeles för passiva i eget straffområde och KIFFK uttnyttjar detta genom Christer Lipovac. 1-0 står sig också halvleken ut.

I paus gör IFK ett byte. In kommer debutanten Noah Sundbom, som flyttats upp från akademin inför 2023. VI inleder halvleken med bättre tryck, men effektiviteten saknas. Istället åker vi på en omställning i minut 58 och Abdulrahim Suleiman gör 2-0 till hemmalaget, inte rättvist i det läget. Efter 2-0 blir det ännu mer fart på IFK och vi skapar en hel del chanser. I minut 63 gör så Eminn Ghozzi IFKs första mål för säsongen när han reducerar till 1-2 via fina kombinationer. IFK försöker forcera, men får inte till det riktigt. Istället då ännu en omställning för KIFFK och 3-1 i minut 83. En längre boll som IFK inte klarar av att hantera, 1-3 och förlust. Blir lite frustrerat i slutet och rött kort till bänken. IFK anser att domaren missat två tydliga hands i KIFFKs straffområde, men förlusten är ett faktum och resan hem till Haninge tung.

Tränare Hassan Hallal:

”Vad brukar man säga ”en premiär är alltid en premiär” och idag lämnade den oss med en bitter eftersmak. Vi startar matchen bra, vinner ett par bollar högt upp i banan och ledningen kunde ha kommit. Efter en bra period friställs Amo som är väldigt nära att borra in bollen i målvaktens vänstra stolpe. Under samma period skapar vi även några ”nästan-lägen”. Plötsligt står vi och halvsover i straffområdet, utan att lyckas få bort bollen, och Karlslund är inte sena att utnyttja detta. En boll med knapp styrfart tar sig över mållinjen, 1-0 Karlslund som visar prov på effektivitet med en halvchans.

Halvtid och ett byte senare börjar vi sätta tryck, man kan känna igen oss mer. Mitt i vår press sticker Karlslund upp på högerkanten och hela vägen ner till vår kortlinje för att skicka in bollen i mål utan att vi lyckas sätta stop på vare sig boll eller spelare. 2-0 och en rejäl uppförsbacke.

Trots 2-0 underläge så ökar vi tempot och radar upp målchanser. Vi räknar till sex rejäla. Bland annat ett läge där Ferid Ali får se sitt skott räddas efter en fin upprullning och där vi får se Noah (inhoppandes 45’) få ett läge som skjuts högt över. Till slut får vi efter ett par vackra kombinationer 2-1 via Emin Ghozzi som på nära håll trycker upp bollen i nättaket. Vi försöker forcera och under den lyfter Karlslund upp en boll mot en något ovan trebackslinje och 3-1 är ett faktum.

Om man ska summera dagens insats på snabbaste sätt så är det att siffrorna sällan ljuger. 3-1 förlusten kommer för att vi själva gör det möjligt för våra motståndare, vi inte närheten av att nå en någorlunda kvalité i vårt egna spel och vi har alldeles för få spelare som är beredda att lämna själ och liv på plan. ”En premiär är en premiär” och för oss och laget finns det bara en sak nu och det är att bevisa att en gång är ingen gång. Tillsammans är vi starka. Vi ses på söndag!!”