Hoppa till innehåll

Tredje raka segern för herrarna

Huddinge gästade Torvalla denna augustisöndag. Solen, som gömt sig under semestertider, tittade fram dagen till ära.

Matchen startar som förväntat, där Huddinge har en del boll, men inte gör så mycket av det. Redan i minut 3 gör IFK 1-0. Längre boll från Cihan som Eminn tar in centralt och passar Bachir. Bachir avslutar säkert. Tacksam start för hemmalaget. Huddinge spelar en ganska trevlig fotboll, men balansen och naiviteten kan ifrågasättas. 2-0 i minut 13. Två passningar ger Godard utrymme till vänster, sätter in bollen till Christian i vänster ytter läge och pang i första krysset, ett fantastiskt avslut. 2-0 efter 13 minuter och IFK är effektiva! Första halvlek fortsätter på ungefär samma sätt och Huddinge har svårt att skapa riktigt bra målchanser. När det skapas (t.ex. en bra frispark strax utanför straffområdet) är Adrian stabil som vanligt! 2-0 i paus och IFK har kontroll på matchen.

Andra halvlek är i stort sätt en spegelbild av första. Huddinge tillåts ha en del boll, men skapar inte mycket. I minut 57 får IFK till en fantastisk omställning. Huddinges målvakt gör en jätteräddning, men returen till Eminn som sätter 3-0 i tom kasse. Huddinge ger egentligen aldrig upp och försöker hela matchen, men denna dag är IFK numret större. I minut 61 kommer vår egen Challe Bernström (född 2006) in och efter bara två minuter på plan sätter han 4-0 stenhårt stolpe in efter en fin framspelning av Ferid. Om matchen inte är över där, så blir den det definitivt i minut 65 där Huddinge får straff. Straffen slås hårt till vänster, men där är Adrian och räddar till hörna. Sista 20 blir lite avslaget, men IFK kunde gjort något till på någon av omställningarna. 4-0 blev kanske lite för stora siffror, men som det sades på läktaren ”det är målen som räknas”.

Tre nya poäng in på kontot och toppstriden i division 2 södra Svealand är riktigt tight inför hösten.

Aras Mohammadi:

”Derby mot Huddinge!

En match som på förhand skulle vara tuff då Huddinge är ett jobbigt lag att möte.

Matchen börjar lite trevande men vi får utdelning tidigt på en långboll från Cihan där Eminn bryter sig loss och spelar in till Bachir som gör 1-0 och 2-0 genom en kanon från Christian. Därefter får Huddinge en paus och kan prata ihop sig. De lyckas få tag och kontrollera bollen lite mer utan att egentligen komma till något farligt förutom en frispark där Adrian gör en fin räddning.

I andra kommer vi ut och gör 3-0 via ett mönsteranfall där Eminn är sist på bollen. Därefter får vår egna Charlie (blott 17 år) skjuta in 4-0 efter fin passning från Ferid.

Huddinge försöker skapa men vi känner att vi ofta ligger rätt i våra positioner där mittfältet jobbar hårt och backlinjen plockar bort det mesta. De gånger de kommer förbi står Adrian i vägen som välförtjänt får hålla nollan också efter att ha räddat en straff.

En bra arbetsinsats som också inkasserar 3 poäng!”