Hoppa till innehåll

Tre sköna, rättvisa poäng i Ösmo

Iskall fredagskväll i slutet av april och bortamatch mot Ösmo GIF. Ösmo är, precis som IFK, obesegrade efter två omgångar och serieledare.

Från matchstart är matchbilden tydlig, IFK med mycket bollinnehav och Ösmo spelar mer ett omställningsspel. Trots att Ösmo har en del farliga omställningar, så är detta IFKs match från början till slut.

Första halvlek innehåller endast ett mål. En fin nick av Veronica Borg, där målvakten är chanslös. IFK får tyvärr en skada på mittbacken Emma Stridh. Emma har varit en försvarsgeneral under första matcherna och vi håller alla tummar för en så lindrig skada som möjligt.

Matchbilden fortsätter i andra, IFK med mycket boll och Ösmo satsar på sina omställningar. När IFK gör både 2 och 3-0 känns matchen avgjord, men Ösmo reducerar nästan direkt till 1-3 och matchen lever vidare. I minut 88 tilldöms IFK en straffspark som Ida Brannefalk förvaltar på bästa sätt, 1-4 och tre välförtjänta poäng in på kontot.

Kul att se IFKs modiga spel, med stort bollinnehav. Utvecklingen är tydlig och det blir extremt spännande att följa laget framöver.

HT Magnus Tyrgrim:

”Vi tar oss an Ösmo med en lite mindre trupp än vanligt. Några taktiska ändringar, alerta och hårt arbetande spelare gör matchen till en ganska klar seger. Ösmos rutin och tunga defensiv måste överlistas och det tycker jag vi lyckas med. Som alltid spelar vi igenom den bänk vi har med oss och samtliga spelare bidrar till segern. Det visar att vi börjar få en bredd i truppen och en högre lägstanivå än förra året. Stort tack till alla spelare i IFK och Ösmo som väljer fotboll denna valborgsfredag där det bjuds på många andra aktiviteter. Extra kul för våra spelare och stab är såklart stödet från publiken där även föreningens representanter finns med. Det stärker hela laget!”

Nästa helg väntar Sickla IF på Torvalla IP. Avspark söndag (7 maj) klockan 14:00! Kom och titta, tjejerna förtjänar Ert stöd!