Hoppa till innehåll

Tre sköna poäng i Örebro

Fotboll är inte alltid logiskt eller rättvist, men i historieböckerna kommer det att stå Örebro/Syrianska – IFK Haninge 1-2. Tre sköna poäng med hem till Haninge och en 3:e plats i tabellen efter 8 omgångar. 

Till dagens match på Mellringe IP:s konstgräs tvingas IFK med flera ändringar i startelvan, jämfört med förra veckans förlustmatch mot Vasalund (1-4). Detta på grund av avstängning på kapten Sitapha, sjukdom på Ricksson och Isse samt sedan tidigare ”Marre” Albornoz på skadelistan. In i startelvan Joshua Sivertsen och Mirza Turan. Maill Lundgren till vänster på ”fältet” den här matchen och Petter Solberg in på högerkanten.

Första halvlek börjar avvaktande ifrån bägge lagen, men med mer bollinnehav för hemmalaget. Utan att man skapar några riktigt vassa chanser. 

Det blir istället IFK som tar ledningen i match minut 18. Högerhörna Ö/S, IFK ”snor” bollen, Alex spelar fram Maill som gör en 40 meters rusch, innan han vänder bort Ö/S mittbacken och rullar in 1-0 under ”hemmakeepern” Kwesi Kawawa. Stark prestation av Maill.

Sista 15 minuterna av första halvlek skapas det flera chanser ifrån bägge lagen. Vi minns ett fint skott ifrån Sal, som tippas till hörna och hemmalagets flertal chanser till kvittering, dock utan att få in bollen. Vassaste chansen för hemmalaget i matchminut 39 då man tar sig fram på vänster sidan och spelar in parallellt med mållinjen, men starkt försvarsjobb av Axel och Adam gör att halvleken slutar 1-0 till IFK. Trots ett ganska stort bollövertag för hemmalaget.

Andra halvlek och i matchminut 50 blir Ö/S spelare nerdragen, straff. Lite ”tjafs” i hemmalaget vem som skall skjuta. Det blir Petrus Kocadag, en bra straff nere vid Adrians vänstra stolpe, men en ännu bättre räddning av Adrian. I matchminut 54 så kommer ändå kvitteringen. Långt vänster inlägg som möts perfekt med huvudet av Yanez Hernandez. Nicken sitter otagbart vid Adrians högra stolpe. Efter kvitteringen så trycker hemmalaget på ordentligt och i matchminut 74 får man ett jätteläge att ta ledning i matchen, men skottet tätt utanför Adrians högra stolpe. Ö/S fortsätter att trycka på, men utan att få in bollen. Klockan tickar mot 90 minuter och de flesta är nog inställda på att matchen ska sluta 1-1, men i matchminut 90 så slår Adrian en lång utspark. Inhoppande Modou Gassama når högst och nickar fram bollen till Brian som ensam med Ö/S keepern sätter 2-1 för IFK. Stort jubel i IFK lägret. Det blir ytterligare 6 övertidsminuter, men IFK vinner matchen med 2-1.

Starka insattser av Mirza och Joshua, som gör sina första matcher ifrån start i årets serie. Kul, det visar vilken bredd årets IFK trupp har.

Tre sköna IFK poäng! Ö/S hade mest boll och skapade flest målchanser, men IFK gjorde ett mål mer och det är trots allt målen som räknas

Nästa match HTFFpå Kanalplan, onsdag 25/5 kl 19.00 och därefter BK Forward på Torvalla, söndag 29/5. KL 16.00

Forsatt trevlig helg

/N