Hoppa till innehåll

Tre sena mål och tre poäng

Vi avslutar vårsäsongen med match mot Skogås-Trångsund och ytterligare en 3-0 seger. Denna gång avgjordes det dock på planen och det var välförtjänt. Skogås är ett fysiskt och rakt spelande lag och det blev en tuff match i värmen.

Första halvlek är jämn, vi har något mer boll och lyckas i delar etablera vårt spel och försöker vrida och vända på motståndet. Vi skapar några vassa chanser men lyckas inte trycka in något mål.

I paus diskuteras några små korrigeringar och att fortsätta vara modiga. Andra halvlek fortsätter ungefär som den första. En bit in genomför vi  några byten och gör samtidigt en taktisk omdisposition av laget.  Förändringarna ger oss ett tydligt övertag mot ett tröttnande Skogås. Sista halvtimmen är vår. Moa B gör vackert 1-0 strax efter hon blivit inbytt och strax därefter ett lika snygg 2-0 mål. Stärkta av det självförtroende målen ger spelar vi med både pondus och kreativitet. I sista minuterna fastställer också Ida B distinkt resultatet till 3-0.  Vi tackar för kvällens publikstöd,  i synnerhet vårt F09-lag som också bildade en härlig ljudkuliss när deras lagkompis, Elvira Söderberg kommer in som mittback och gör en fantastisk insats. Väldigt roligt att se.  Nu tar vi med oss de här 3 sköna poängen in i sommarledigheten. I höst ska det avgöras,  då kommer vi vara redo.

Magnus Tyrgrim: ”Jag är stolt över spelarna som verkligen gör allt för att vinna matchen och hur de responderar på det taktiska skiftet i samband med bytena i andra halvlek är riktigt proffsigt, det avgör matchen.”

Nästa match för damerna den 19 augusti då vi gästar KIF Söderort!

Damgänget önskar alla en fantastisk sommar!