Hoppa till innehåll

Tre poäng trots en sämre prestation

Match mot KIF Söderort. Ett KIF som släppt in hela 11 mål i senaste matchen, skulle såklart vilja stänga till bättre i denna match. Det syntes på deras matchplan och trots ett extremt stort spelövertag lyckas IFK bara överlista motståndarna en gång.

I andra halvlek trycks KIF ner ständigt, men samtidigt som dom kämpar allt vad dom kan, så är IFK svaga i avslutslägen. Ida Brannefalk blir matchhjälte med sitt mål, vilket blir matchens enda.

Magnus Tyrgrim:

”Vi gör ingen vidare match, men vinner ändå. Det får man ändå se som ett styrkebesked. Vi dominerar spelet fullständigt i andra halvlek, men någon form av premiärnerver tar bort skärpan i avsluten. Samtidigt så tycker jag att KIF gör en bra match, de är säkert mer nöjda än oss med matchen. De står extremt lågt (gissningsvis efter förra veckans storförlust?), gör det trångt och svårt att ta igenom. Men, som sagt, det tre poäng som är viktigast! Vårt mål görs av Ida b och unga Elvira (från vår F2009-lag) gör 90 minuter, det är ljuspunkterna förutom dom tre poängen.”