Hoppa till innehåll

Tre poäng kämpades in

Matchen spelas på Källbrinks IP på ett konstgräs som knappast kan bedömas som det bästa på marknaden, men vädret kan man inte klaga på! Huddinge med två förluster och IFK utan seger efter två omgångar.

Matchen inleds ganska ostrukturerat från båda hållen. Korta bollinnehav och mycket på chans. Efter cirka 12 minuter kommer matchens första målchans, Huddinge kommer fram på sin vänstersida och kommer till ett hyfsat avslut som Adrian räddar till en resultatlös hörna. Någon minut senare slår Adrian en längre boll som letar sig fram till Rinor. Rinor tar med sig bollen och avslutar insida stolpen. Returen stökar Brwa in och 0-1 på tavlan. Efter drygt 20 minuter skapar Huddinge ett friläge. Avslutet dock utanför.  Blir inte så mycket mer målchanser i halvleken. Huddinge har några hörnor som slås in med för dålig kvalité för att hota. 0-1 i paus.

IFK startar andra halvlek dåligt, ej synkade och alldeles för utspridda. I minut 50 slarvar IFK i eget straffområde och ger Huddinge 1-1. I minut 55 kommer Huddinge förbi på sin vänstersida. Vi försöker chansbryta, missar och hamnar fel. Skott, retur och 2-1 till hemmalaget. Dåliga första 10 minuter av IFK!  I minut 64 kommer kvitteringen. IFK vinner bollen högt upp i planen och hittar in centralt till Eminn. Eminn skjuter via hemmaförsvarare in bollen till vänster om målvakten, 2-2. Minut 68. IFK kommer förbi till vänster. Inspel från Junior, där möter Oliver med vänster bredsida, 2-3. Maximal utdelning för båda lagen i andra halvlek med fyra mål på fyra målchanser. Spelet fortsätter att bölja och i minut 70 kommer Huddinge fram till ett bra läge till höger. Avslutet dock långt över. Strax efter vinner Rinor bollen centralt och skapar ett friläge på egen hand. Avslutet, tyvärr, till vänster om målburen. I minut 80 kommer Huddinge runt till höger och får till ett bra inlägg. Nicken dock strax utanför. Detta blir Huddinges sista målchans i matchen. Sista minuterna är det snarare IFK som skapar framåt och skulle kunna gjort något mål till. Huddinge skapar ingenting i sitt försök att forcera. IFK vinner med 3-2 och tar årets första trepoängare.

En match med ganska få målchanser, så resultatet 2-3 kanske ”ljuger” en del. IFK nöjda med resultatet och årets första trepoängare. Finns dock en del att jobba med spelmässigt, men arbetsinsatsen är där.

Kul med vår egen Bilal (född 2007) gör 90 + minuter som mittback. Stabil som vanligt! Furkan född 2005 med inhopp och Oliver/Noah födda 2004 från start.

Lite kul med Veo kamera mellan bänkarna, men Huddinge bänks hånfulla kommentarer och gnäll på domaren (från minut 1) kunde sändningen varit utan. Kan ni inte vara tysta, ta bort ljudet!

Tränare Harre Özpolat:

En tuff match på en svårspelad plan mot ett lag som var lika desperata som oss på första 3 poängen. Grabbarna visar på karaktär och en stark moral. Starkt att komma tillbaka igen och vi gläds med vår första vinst samt att en hel del av våra yngre grabbar fick vara med och bidra. Vi kan önska mer av spelet och är på god väg.

Nästa match på Torvalla IP den 23 april klockan 14:00. Smedby AIS gästar oss.