Hoppa till innehåll

Tre poäng i Umeå

Herrarna åkte upp till Umeå på söndagsmorgonen för ännu en viktig match i Ettan Norra. Tre viktiga poäng på spel, mot ett tufft motstånd på bortaplan. Den nya tränartrions andra match efter tränarskiftet. Första matchen mot Gefle slutade med noll poäng, trots en relativt bra prestation.

IFK ställer upp med Adrian i mål, backlinje (från höger) Isak, Sitapha, Adam och Marcus, mittfält Abbe, Marre, Mirza och Rickson, forwards Alex och Brian.

Första halvlek:

Minut 9, Umeås Yeboah viker in från höger och avslutar strax utanför Adrians högra stolpe.

Minut 11, hörna IFK från höger. Marcus lyfter in och Marre når högst, dock strax över.

Minut 17, rensning från Umeå som hamnar hos Isak. Isak matar fram bollen direkt bakom Umeås oorganiserade backlinje. Rickson dyker upp och lyfter bollen kallt över Pontus Eriksson i Umeås mål. 0-1!

Minut 27, IFK tvingas till ett byte när Sitapha kliver av med en underkroppsskada. In istället Joshua som tar plats till höger i backlinjen. Isak in bredvid Adam centralt.

Minut 28, Umeå kommer runt på högerkanten, inlägg som Victor Kamp når högst på, nicken strax över.

Minut 46, tidigt inlägg från Umeå som når Linus Marklund centralt, bra nick som tvingar Adrian att tippa till hörna, nära kvittering.

Umeå har boll än IFK, dock skapas det inte speciellt mycket. Det som skapas är inlägg från främst högerkanten samt en del fasta situationer. Känns ändå som att IFK har ganska bra kontroll. Första halvlek slutar 0-1.

Minut 80, inbytte Maill visar teknisk briljans, spelar fram Rickson i bra läge, avslutet över.

Minut 92, Umeås Yeboah håller på att göra ett drömmål. Tar ner bollen på bröstet utanför straffområdet, chippar över en motståndare och avslutar på halvvolley. Avslutet dock någon dm utanför Adrians vänstra stolpe.

Om första halvlek var chansfattig, så var den andra ännu fattigare. Umeå har en hel del boll, men saknar nästan helt målchanser. En del långa inkast och fasta situationer, men annars en bra defensivt matchplan från IFK.

IFK vinner matchen med 1-0. Fina insatser av många, men Rickson gjorde en strålande match och var matchens bästa spelare. Fina betyg till mittbackarna Isak och Adam som höll hop det fantastiskt där bak. Kul också för Adrian att hålla nollan igen. Skön, välbehövlig seger. Vi njuter en dag, sedan ser vi fram emot Sandviken till helgen i ännu en tuff bortamatch.

Länk till statistik från matchen: https://www.svenskfotboll.se/matchfakta/umea-fc-ifk-haninge-ettan/5075181/