Hoppa till innehåll

Torsk på hemmaplan

Sommarvärme på Torvalla och bra förutsättningar inför match. Flera spelare tillbaka i hemmalaget jämfört med matchen senast mot Huddinge.

Matchen hinner knappt börja innan man kunde ana var denna match skulle ta vägen. En längre boll som vi missbedömer, friläge, 0-1.

I minut 33 kommer så nästa avgörande situation. Ännu en längre boll som vi missbedömer, Adam blir lite sen och fäller Smedbys spelare. Domaren bedömer det som friläge och ett rött kort för Adam. 0-1 och en man mindre. Tufft.

Likväl som mot Nacka gör vi ett försök med en man mindre, men när Smedby gör 2-0 och 3-0 inom loppet av 3 minuter är ridån nere.

Tränare Hassan Halal:

”Känslan inför matchen var väldigt bra och under hela veckan har det känts som att det är nu vi kliver framåt. Tyvärr går det sällan som har tänkt sig och redan efter 4min visade det sig att vi inte var påkopplade i vårt försvarsspel. En okontrollerad lång boll under press från Smedby försvaret letar sig hela vägen till vårt försvar som inte är med på noterna och i en relativ ofarlig situation uppstår målet, 0-1. Uppförsbacke med andra ord direkt, och lättare blev det inte när vi åker på ett röttkort och säsongens andra totalt efter 22min spelade.

Där och då får vi slänga en hel veckas arbete i allt som heter analys och gameplan.

Finns små ljusglimtar att ta med, men den största stavas Bilal. Han fortsätter att vara den bästa backen och kanske de två senaste matchernas spelare. Och allt detta från en spelare som ska fylla 16 år! Självklart säger det mycket om Bilals potential men samtidigt reflekterar det vad övriga inte gör.

Besviken och slagna med 3-0!
Vad säger man det som inte dödar, härdar än.
Nu är det bara upp till oss om vi kan ta oss tillbaka.”

Nästa match mot Assyriska FF på bortaplan den 30 april. Avspark på Södertälje Fotbollsarena klockan 16:00