Hoppa till innehåll

Therése bygger damerna

Damerna är inne i sin försäsong. Fysdelen ansvarar Therése Lindh för.

Therése du har precis som flera i ledarstaben anslutit till detta år. Vad fick dig att komma till just IFK Haninge?

Val av klubb gjorde i princip mina barn åt mig. Jag har två döttrar som spelar i Damlaget. Varför jag gick in i en ledarroll, är dels för att få jobba med frågor jag brinner för, men också att få göra det tillsammans med Magnus Tyrgrim. Jag har känt honom i många år och vill gärna jobba tillsammans med honom.

Kan du berätta kort om din bakgrund inom fotbollen?

Jag har egentligen ingen bakgrund inom fotbollen som spelare. Jag spelade kort, men slutade spela när jag var väldigt ung så det räknas inte. Jag tränade istället innebandy.

Däremot har jag varit tränare i ganska många år i en annan klubb i kommunen. Jag har tränat både F06/07, F12/13 och var ansvarig för flickornas fotbollsskola under ett par år. Med båda de lagen har jag jobbat med fysträning. Jag vill bygga spelarna starka både fysiskt och psykiskt för att orka spelet på planen men jag brinner också för att ge tjejer verktyg, kunskap och träningsglädje för livet. Jag vill att de spelare jag tränar ska lära känna sina egna kroppar.

Du arbetar hårt med Damlaget just nu. Vad är status på laget?

Som team har laget kommit långt sedan slutet av hösten. Vi hade ett träningsläger som var väldigt givande inför uppstarten av det renodlade damlaget. Vi har haft en väldigt bra utvecklingskurva skulle jag säga. 

Vi jobbar hårt med den fysiska formen nu och har precis gått på planen igen efter vinteruppehållet (så härligt). Jag tycker att vi ligger bra till och är precis där man kan förvänta sig fotbollsmässigt så här långt in på försäsongen. Det ser mycket bra ut. Vi har starka tjejer!

Vad tror du om säsongen 2023?

Åh, jag tror vi kommer ha en riktigt rolig säsong! Jag tror vi kommer få möjlighet att spela fin offensiv fotboll, bygga självförtroende och utvecklas både som lag och på individnivå. Vi går för vinst i div 4 – ett bra mål tycker jag.

Vi önskar Therése och damerna ett stort lycka till under säsongen 2023. Den 5 februari väntar första träningsmatchen. Avspark 10:00 mot Skå IK på Torvalla IP.