Hoppa till innehåll

Svenska Cupen

Matcherna duggar tätt nu för IFK herrarna. Match i omgång 2 i Svenska Cupen och motståndare topplaget i Superettan, IF BP. BP med 9 raka matcher utan förlust och 5 raka segrar i serien. Senast seger mot serieledande Halmstad i lördags i bagaget. 

Cupmatcher innebär ofta att tränare ”luftar” spelare som inte spelat så mycket i serien. I BP startade endast 4 spelare som startade i seriefinalen i lördags. IFK:s tränartrio, valde att låta en ung startelva börja matchen, med 6 spelare födda på 2000- talet (Abbe, Oliver, Joshua, Isak, Maill och Marcus).

Första halvlek blir inte rolig för hemmalaget. BP avgör matchen i inledningen och redan efter 17 minuter så står det 3-0 till gästerna efter mål av Niklas Maripuu, Oscar Pettersson och Samuel Holm. 

Gästerna går till halvtidspaus med en komfortabel 3-0 ledning. IFK gör, återigen, alldeles för enkla misstag i försvarsspelet och framåt får man inte till det alls.

IFK gör 3 byten i paus. In kommer Ricksson, Samuel Persson och Agwata och laget visar en helt annan energi i andra halvlek. 

Halvleken blir jämn och matchens snyggaste mål kommer i matchminut 56. Abbe Kamnelius, viker in ifrån högerkanten och ifrån 25 m ”bombar” han in reduceringen med ett riktigt fint vänsterskott. Helt otagbart i BP keeperns högra kryss.

BP vinner matchen rättvist med 3-1 och är klara för vårens gruppspel i Svenska Cupen

IFK:arna får ta med sig den energi man visade i andra halvlek till den otroligt viktiga bortamatchen mot Motala på lördag.

Kick Off kl 16.00, matchen ser du på Sportexpressenplay.

Nästa hemmamatch, lördag 10/9 kl 16.00. Då kommer serieledande Gefle IF till Torvalla.

/N