Hoppa till innehåll

Storseger i hemmapremiären

Idag var det hemmapremiär i strålande sol , vi skiner med den och tar 3 säkra poäng. Dagens motståndare Stuvsta FF får egentlig aldrig en chans att komma in i matchen och det blir en komfortabel seger  med 8-0. 

Vi kommer ut påkopplade från första stund och etablerar direkt ett tryck mot våra motståndare, en bra första press  låser ner dem effektivt. 1-0 kommer efter ca 20 minuter och känns helt logiskt. Vi fortsätter att trycka på och har stort bollinnehav. Stuvsta försöker använda sina snabba kanter men vi har bra koll. Det dröjer inte länge förrän 2-0 kommer och därefter hinner vi  göra ytterligare 3 mål och leder med 5-0 efter första halvlek.

I paus pratar vi om att inte gå ner i tempo, om vikten att göra mål som kan bli viktiga i en jämn serie. Det blir ytterligare tre mål och slutsiffrorna skrivs 8-0

Vi gläder oss åt att det är stor variation på hur våra mål kommer till. 7  är spelmål som föregås av fina spelsekvenser. Ett är en hörna.  Men framförallt gläder vi oss åt Ida Brannefalk, hon gör 6 mål idag, en fantastisk bedrift! I övrigt gör Tyra Lindén och Veronica Borg varsitt mål. 

HT Magnus : ”Vi håller fast i den fotboll vi vill spela och gör det stundtals väldigt fint. I stort sett alla mål görs genom att laget bygger upp till dem gemensamt. Alla är delaktiga i det fina anfallsspelet. Sen går det inte att blunda för det faktum att en enskild, hårt tränande, spelare gör sex mål och en assist. Vi tar med oss tre poäng, en bättre målskillnad och stärkt självförtroende i vårt arbete med att sätta vår fotbollsfilosofi.”