Hoppa till innehåll

Stark seger mot Syrianska FC

Mycket folk och solsken, bäddat för en bra match i toppstriden. IFK-Syrianska på Torvalla IP.

Tuff match där Syrianska tar ledningen redan i fjärde minuten. Där vi kommer fel på en hörna. Kapten Sal sätter dagens första straff i minut 23 efter att bollen tagit på handen på en spelare i Syrianska. Straff 2 kommer i minut 49 efter att Eminn blivit fälld i straffområdet. Sal säker igen.

Syrianska trycker ner IFK ordentligt sista 20 minuterna, men vassaste lägen skapar IFK via omställningar. Visst borde man punkterat matchen tidigare, men oskärpa gör att matchen lever i 95 minuter. Matchen slutar 2-1 och tre poäng till hemmalaget.

Amin Faily:

”Tuff match där vi får en olycklig start med mål efter 4 min i baken. Vi visar dock stark karaktär och låter det inte beröra oss. Vi kvitterar även på straff strax innan paus och det är en halvlek där vi är lite bättre än Syrianska.

Andra halvlek tar vi ledningen på dagens andra straff och spelar kontrollerat fram till minut 60. Sen är det ett stort bollinnehav för Syrianska och vi väljer att ligga lägre och spela på omställningar. Vi skapar tillräckligt med målchanser för att kunna stänga matchen, men det vill sig inte. Istället lever matchen ända tills domarens slutsignal

Skön 3 poängare mot ett annat topplag stort plus för backlinjen plus sal som agerar som en vägg framför Adrian

Vi måste dock lära oss göra mål på våra chanser och stänga matcher där måste vi höja oss markant om vi ska va med hela vägen”

Nästa match mot Nyköping BIS på bortaplan. Avspark 13:00 lördag den 17 juni på Rosvalla.