Hoppa till innehåll

Stark moral

Tuff bortamatch mot, Sandvikens IF ett lag som slåss om andra platsen i serien, vilket innebär möjligheten att kvala sig upp i Superettan.

Strålande höstväder, och mycket publik på klassiska Jernvallen. Hög snittålder på publiken, då Sandviken för dagen bjöd alla pensionärer på fri entré. Kul initiativ.

Ett par ändringar i IFK:s startelva, Cem i mål för första gången i år i seriespel. Efter Andres horribla avstängning. (3 matcher) för knuffen mot Täby. 

Abbe in på höger mittfält, och Youssri ut på bänken.

Första halvlek blir intensiv med högt tempo och mängder av tuffa närkamper.

Ett mål blir det, och det är IFK som gör det i matchminut 15. Hady, ser att Sandviken keepern är långt ut, och från halva plan lobbar han in IFK:s ledningsmål. Så snyggt.

Halvtidsresultat 1-0 till IFK, efter en bra halvlek av bägge lagen.

Andra halvlek, Sandviken kommer ut med mycket energi och trycker tillbaka IFK ordentligt. Vi minns ett hårt skott i ribbans underkant, matchminut 52. Kvitteringen kommer istället i matchminut 63, när en Sandviken spelare lite för enkelt får skära in ifrån vänster, och med ett fint skott sätta kvitteringen intill Cems högra stolpe.

Efter målet så trycker SIF tillbaka IFK ordentligt, och 2-1 kommer också i matchminut 73, nytt skott utifrån, knallhårt i Cems högra stolpe. En SIF forward först framme, och sätter bollen i mål

Efter hemmalagets 2-1 mål, så räknar nog större delen av Jernvallens publik med att en 3 poängare är bärgad.

Men IFK visar hög moral, och i matchminut 86 slår inbytte Truls ( tillbaka efter en lång skadeperiod) ett fint inlägg ifrån vänster, och i boxen dyker Youssri upp och skarvar in 2-2 på en fin nick.

Snacka om lyckade byten, både Truls och Youssri hade bara varit på plan i några minuter

Sandviken, jagar febrilt ett 3:e mål i slutet av matchen, men IFK håller undan och får med sig en välförtjänt poäng hem till Haninge.

Ny träningsvecka innan vi tar emot Umeå FC nästa söndag kl 15:00 på Torvalla.

Väl mött då

Fortsatt trevlig helg

/N