Hoppa till innehåll

Stabil seger till slut

Smedby borta, ett Smedby som besegrade IFK på Torvalla i våras med hela 3-0. Smedby ligger lite lägre och låter IFK ha en hel del boll i första halvlek. Redan i minut 8 kommer Eminn igenom till höger och blir neddragen. Domaren pekar på straffpunkten. Straffen slås av Bachir, men tyvärr över ribban och fortsatt 0-0. Målchanserna i första halvlek är i princip obefintliga. IFK försöker lite mer och lite bättre, medan Smedby försöker få till omställningarna. Inget av lagen är speciellt framgångsrika i sitt sätt att hantera matchen och 0-0 i paus känns rimligt. Förutom straffen, så är det inte nära för något av lagen.

Efter bara 4 minuter i andra halvlek lyckas IFK spela igenom Smedby och Smedby tappar lite struktur. Bollen ut till Martin till vänster som slår ett inlägg. På inlägget slänger sig Bachir fram och nickar bollen på i mål. Målvakten i Smedby anser nog han bör ha klarat det avslutet, men 1-0 till IFK och revansch för Bachir efter straffmissen. Andra halvlek är den första lik. IFK kontrollerar och Smedbys offensiv är osynlig och har knappt bollen under kontroll på offensiv planhalva. Fasta situationer är det hotet som finns och minut 62 blir en frispark ganska farlig framför Adrian när bollen studsar runt i målområdet, men rensas bort till slut av IFK. Strax därefter gör Smedby ett trippelbyte för att försöka förändra, men ger ingen större effekt. Istället blir det 2-0 till IFK i minut 82. Sal vinner boll centralt och hittar ut till Martin på vänstersidan. Martin avancerar i plan och sätter en krossboll på ”läppen” för Christian till höger. Christian tar ner bollen och avslutar stenhårt i bortre gavel. Målvakten är chanslös. I minut 87 stängs matchen helt. en vänsterhörna letar sig fram till Challe som avslutar med vänstern, ribba in. 3-0 och avgjort!

Matchen kontrolleras stort av IFK. Smedby är iskalla offensivt, men samtidigt beröm till IFKs ramstarka defensiv. Knappt ett avslut på mål av Smedby över 95 minuter och en av Adrians lugnaste matcher. IFK ser stabila ut och vi hoppas det kan bli en höst att minnas!

Aras Mohammadi:

”Match borta mot kluriga Smedby är inte lätt.
Vinst var viktigt i jakten på topplatserna men också för att ta revansch för hemmamatchen sist.

Matchen börjar lite försiktigt från båda lagen där vi har stort bollövertag medan Smedby ligger rätt och tillåter oss ha boll. Vi har några fina kombinationer inledningsvis utan att skapa något riktigt farligt. Vi får också en straff som vi tyvärr inte får dit

I andra halvlek pratar vi om att öka kvaliteten samt tempot i vårt eget spel. Vi får en bra start genom 1-0 tidigt i andra. Därefter känns det kontrollerat förutom en dipp lite i andra innan vi tar tag i matchen igen.
Vi gör 2-0 och sedan kommer 3-0.

Överlag är det en kontrollerad prestation där vi fortfarande känner att vi kan öka kvaliteten lite till.”