Hoppa till innehåll

Sommarsnack med Tino

Våraäsongen av Ettan norra är avklarad, och första matchen i Svenska Cupen spelad. Vi lyssnar av läget med tränare Tino Katsoulakis.

11 plats efter vårens spel, hur ser du på det?

En 11e plats är en placering vi absolut inte är nöjda med förstås, då vår målsättning är att ligga i i det främre regionerna. Vi har spelat tillräckligt bra för att kunna vara med där uppe och kriga med topplagen men vår målproduktion har inte varit tillfredsställande. Vi har skapat otroligt mycket framåt men tyvärr är det så att om man inte gör mål på sina målchanser så släpper man in ett mål förr eller senare. 

Endast 7 av 21 poäng på hemmaplan Torvalla. Hur ser du på det?

Hemmaspelet har varit mycket bra förutom 1a halvlek mot Sandviken egentligen, men utdelningen på vårat övertag i matcherna har varit på tok för dåligt. Vi har fört matcherna på hemmaplan och varit rejält framåtlutade och skapat massor utan att göra tillräckligt många mål, dessutom så har vi inte varit tillräckligt rejäla att stoppa motståndarnas omställningar och det har straffat oss hårt. 

Stor omsättning på spelare i truppen inför säsongen (10 nya spelare). Hur ser du på det? 

Det tar alltid en längre tid att få ihop spelet och detaljer med stor omsättning i truppen, men tycker ändå att spelet har satt sig bra. De sista detaljerna med hur relationerna mellan spelare och de bästa positionerna för spelarens kvalitéer  är inte 100% ännu.

Seger i cupmatchen mot  FC Gute på Gotland, trots tuffa förutsättningar (11 spelare på skade- och sjuklistan). Dessutom en tråkig insident, innan matchen då någon tog sig in i det låsta omklädningsrummet och flera spelare blev bestulna. En insats ni måste vara nöjda med?

Det var en rejäl kämpainsats som laget stod för och med dessa förutsättningar laget hade innan matchen så ska vi känna oss stolta av insatsen som tog oss vidare i cupen.

Segern innebär att ni ges möjlighet att få möta ett lag ifrån Superettan eller Allsvenskan.

Det är alltid kul att kunna få möjligheten att möta lag från de högre seriesystemen och självklart ger det oss en bra energi boost inför hösten.

Hur ser uppstarten och ut inför höst starten mot Täby FK på hemmaplan den 1 augusti?  

Vi kommer starta upp den 19/7 och vi har ett antal pass med spel, kondition samt en träningsmatch för att komma upp i rätt nivå inför höst matcherna.

”Sommarfönstret” öppnar snart (15/7-11/8). Kan du säga något om det, och era funderingar kring nya spelare? 

Det är alltid lite ruljans på spelare i sommarfönstret och det är inget undantag i år. Vi vill ha in en spelare i varje lagdel för att kunna utmana om topp platserna och gärna då en Fw med näsa för mål.

Vi tackar Tino för intervjun, och önskar en fortsatt skön ledighet.

Nämnas kan att nästa omgång av Svenska Cupen lottades igår, och IFK:s nästa motståndare blir BP ifrån Superettan. Lite ”surt”, när IFK, drogs var det 4:a motståndare kvar. Hammarby, Djurgården, Norrköping och BP.  Hade varit kul att få något av de allsvenska lagen, som motståndare på Torvalla.

Fortsatt skön sommar.

/N