Hoppa till innehåll

Sommarintervju med lagkapten, Sitapha.

Herrarna startade igång höstsäsongen i tisdags på Torvalla IP.

Tillbaka i träning igen efter några veckors semester. Hur känns formen?

Formen känns bra. Jag har försökt hålla igång under uppehållet och känner mig bra.

Du missar höstens 2 första matcher ( Täby hemma och Forward borta), efter den horribla utvisningen du drabbades av i vårens sista match, borta mot Gefle.

Hur ser du på det ?

Det är tråkigt och tyvärr är detta en del av fotbollen ibland. Jag tycker att det var lite för hårt och det är som sagt väldigt tråkigt att missa de första matcherna efter uppehållet.

IFK ligger på en 11 plats i tabellen efter vårsäsongen? Måste väl ses som en missräkning, där hemmaspelet bara genererat i 7 poäng. Varför så dålig utdelning på hemmaplan?

Det är en blandning av otur samt att vi inte har varit tillräckligt bra i båda boxarna som är de viktigaste delarna på en fotbollsplan. Hemmaplanspelet är detsamma då jag tycker att vi har gjort tillräckligt i majoriteten av matcherna för att få hem tre poäng, men där vi inte har lyckats på grund av att vi inte har varit bra i den defensiva och offensiva boxen.

IFK har ju en ambition att ta sig upp i Superettan. Iår känns det ju svårt att slåss om de 2 första platserna i tabellen, eftersom man i ”halvtid”  är 11 poäng efter Gefle på kvalplats och 15 poäng efter Sandviken som leder.

Vilka är de viktigaste faktorerna, tycker du för att kunna etablera sig i toppen, och ”slåss” om avancemang till Superettan.

Jag tror att kontinuitet i resultat och vara tillräckligt jämna och inte tappa för mycket poäng främst på hemmaplan. Vi är ett bra lag och i år har vi tyvärr haft mycket stolpe ut när vi ändå känner att vi har ett så pass bra lag att kunna kämpa i toppen. 

Nu är ”sommarfönstret” öppet, iår har det varit väldigt stor spelar omsättning i truppen, och det blir väl ett antal spelare ut och in även i sommar. 

Kontinuitet brukar man prata om, som viktigt, för bra resultat. Hur ser du på?

Det är viktigt att ha en bra trupp och det kommer säkert försvinna spelare samt fyllas på under sommaren. Kontinuitet är väldigt viktig i min mening och jag litar på att tränarteamet och sportchef Omar kommer att göra ett bra jobb när det kommer till det och se till lagets bästa.

Till sist, vågar du på dig ett tips. På vilken plats hamnar IFK på i tabellen, när ETTAN Norra är färdigspelad i november.

En svår fråga men vi tar en match i taget så får vi se vart vi hamnar.

Fortsatt trevlig sommar.