Hoppa till innehåll

Sköna tre poäng på Stockholm Stadion

Strålande väder över Stockholm denna måndagskväll i maj. Herrarna mot FC Stockholm på klassiska Stockholm Stadion. Lagen har stött på varandra mängder av gånger genom åren och efter FC Stockholm avancemang till Ettan 2021, så var det dags igen.

Första halvlek inleds med mycket spel på mittplan. Spelarna ser ovana ut med gräs och spelet hackar lite hos båda lagen. 

I minut 17 får IFK ett inkast långt ner på vänstersidan. Axel kastar in centralt, bollen förbi fler spelare och hamnar hos Brian i skottläge vid straffområdslinjen, 0-1! 

FCS får en hel del billiga frisparkar vilket ger en del nästanlägen, men IFK är ruskigt stabila! 

I minut 32 har Maill lekstuga på högerkanten och kommer förbi tre FCS spelare. Inspelet perfekt och Rickson rakar in bollen i tom kasse! Fantastisk effektivitet från IFK och 0-2. 

Första halvlek slutar 0-2 och kan inte räkna till någon farlig målchans för hemmalaget. 

I paus verkar FCS valt att se en gammal Tipsxtramatch från slutet på 80-talet alternativt sett begränsningar i sina spelares tekniska färdigheter, för deras matchplan var totalt förändrad efter paus. Här skulle det spelas långt! Dock förståligt efter att inte skapat någonting under första halvlek och underläge med 0-2.

Tidigt i andra startar FCS en snabb hörna där IFK inte alls är med. Skott mot tomt mål, men Axel är vaken och tar bort bollen på mållinjen. 

IFK får många fina lägen till omställningar, oftast slarvas dessa tyvärr bort, men i minut 55 kommer Brian runt till vänster och lyfter bollen mot mål, bollen tar i ribban och ut. Några minuter senare ytterligare ett läge för Brian, avslutet stenhårt i första stolpen och ut. 

I minut 62 testar FCS skott utifrån. Kändes som Adrian har koll, men bollen via Adrian i ribban och ner i hans famn, nära.. 

FCS får ett mål bortdömt för offside (solklar) efter en frispark i minut 88.

När Adam tvingas kliva av efter smäll mot huvudet, så fick vi avsluta matchen med 10 spelare eftersom alla byten var gjorda. 

Efter 98 minuter får en spelare i FCS ett läge efter en lång boll in i IFKs straffområde och sätter dit reduceringen bakom Adrian. Trots att domaren hitta ytterligare en minut att lägga till så skapar FCS inget mer utan IFK vinner med 2-1.

Tycker IFK har total kontroll på det mesta, men en intressant matchplan från FCS och det gav extremt mycket kamp i andra halvlek. 3 värlförtjänta poäng till IFK på Stockholm Stadion.

Nu väntar Vasalund hemma på Torvalla IP på söndag. Avspark 15:00, väl mött!