Hoppa till innehåll

Skön start på hösten för herrarna

Efter ett par veckors förberedelser, så var det ikväll dax att starta upp höstsäsongen i Ettan Norra. I härligt sommarväder så gästade Täby FK Torvalla IP inför nästan 200 åskådare.

IFK med 2 avstängningar, lagkapten Sithapa Ndure och Isak Hellgren.

Några nya spelare har anslutit under sommarfönstret. Marcus Mikhail från Oskarshamns AIK och Adam Jemal ifrån AFC Eskilstuna.

Tillbaka efter långvarig skada Mauricio Albornoz.

Dagens IFK startelva, Adrian och från vänster i backlinjen Marcus Mikhail, Mauricio Albornoz, Adam Kasa och som högerback, för första gången ifrån start i Ettan, egna produkten Oliver Markulic född 2004.

På mittfältet, Alexander Andue, Adam Jemal, Mirza Turan och Maill Lundgren. 

Forwards, Ricksson Mansiamina och Brian Span.

Matchens första chans kommer redan i matchminut 3 och det blir gästerna som skapar den. IFK får inte bort bollen i eget straffområde, men skottet strax utanför Adrians vänstra stolpe. Nära 1-0 till gästerna där.

Istället blir det IFK, som i matchminut 11 gör matchens första mål. Alexander och Brian spelar sig snyggt igenom Täby högerförsvar och Brian avslutar säker i Gustav Nybergs bortre hörn. Ett riktigt snyggt mål.

Hemmalaget kopplar bra grepp på matchen och i matchminut 31 är det nära 2-0, men Brian skott täcks i sista sekunden ut till en resultatlös högerhörna.

Istället är det nära Täbykvittering i matchminut 40, men Täbyspelarens nick i utsidan av Adrians vänsterstolpe.

Halvtidsresultat 1-0 till hemmalaget, efter en underhållande halvlek.

Redan i andra halvleks 4:e minut så ökar IFK till 2-0. Målskytt Alexander Andue, frispelad av Ricksson, sätter säkert 2-0.

IFK kopplar bra grepp på matchen, och många på läktaren väntar på att hemmalaget skall ”punktera” matchen, men precis som i flera av årets tidigare hemmamatcher så är målskyttet ett problem. Istället så reducerar gästerna i matchminut 86. Nick i stolpen och returen sätter Alexander Alp stenhårt i nättaket bakom en chanslös Adrian.

Matchens 7-8 sista minuter blir nervösa, men IFK reder ut stormen och tar 3 sköna poäng.

En bra start på en förhoppningsvis trevlig IFK höst. En bra insats av hela laget, men jag vill ge ett extra plus till Mauricio Albornos och Mirza Turan i hemmalaget, som jag anser var planens bästa spelare.

Kul också att se Olivers respektlösa spel på högerbacken.

Nästa match BK Forward, borta på lördag kl 16.00. Matchen ser du på Sportexpressen play.

/N