Hoppa till innehåll

Skön seger mot Ösmo

Vi vinner den otroligt viktiga bortamatchen mot Ösmo med 3-1.

Det är ytterligare en matchdag i studenttider och många spelare är borta. Som tur är har vi en bred trupp, vi står inte och faller med enstaka spelare. 

Vi gör en bra match. Vi har större bollinnehav och vi skapar fler chanser än Ösmo. Vi håller ihop lagdelarna och vi byter kant ett flertal gånger då Ösmo har flytta över laget till ena sidan.  Vi spelar helt enkelt det spel som vi vill spela.

Mitt i första halvlek blir Ösmos målvakt målchansutvisad. Den efterföljande frisparken, precis utanför straffområdet, petar Tilda till Estella som sätter ledningsmålet. 

Med 5 min kvar av första halvlek utökar Alex vår ledning med sitt patenterade långskott med vänsterfoten. Endast någon minut senare reducerar Ösmo på en frispark.  Vi leder i halvtid med 2-1.

10 min in på andra halvlek utökar vi ledningen till 3-1. Alex slår en låg hörna som Estella stöter in. Hennes andra mål för dagen.

Hela laget gör en bra insats. Vi plussar extra för Matilda och Ellen idag. I blott sin andra seniormatch går Matilda in som offensiv mittfältare. Hon är en tuff bollvinnare och ett offensivt hot. Ytterback Ellen är stabil bakåt och ett ständigt hot framåt.

Vi pratade med Ellen efter matchen:

– Äntligen första vinsten. Hur känns det?
– Äntligen! Riktigt kul, och välbehövligt. Förhoppningsvis kan vi ta med oss känslan av att vinna och hur bra vi spelade igår till alla matcher framöver. Jag hoppas att självförtroendet blir starkare. Vi ÄR bra.

– Hur skulle du beskriva matchen?
– Jag tycker att vi för spelet hela tiden och stundtals är vi överlägsna. Vi vinner förstabollen hela tiden och vågar spela vårt spel. Ösmo ska ha beröm för att de inte gav upp och kämpade på trots en spelare mindre, men vi var väldigt hungriga.
Stor eloge till mittfältet tycker  jag. Men som sagt, alla gav allt igår och visade på hur duktiga vi är.

– Vad tycker du om din egen insats?
– Jag fick höra att jag var riktigt bra igår vilket känns jättekul. Jag är nöjd men är väl  edveten om saker jag kan göra bättre också.

– Vårsäsongen avslutas på lördag hemma mot obesegrade Rågsved.  Vad tror du om den matchen?
– Tja, det ska bli kul att få mäta sig mot dem. De har god fotbollsfilosofi och mycket erfarenhet. Vi  kan knäcka dem genom vår snabbhet och goda kondition  Förhoppningsvis kan vi få ned dem lite på jorden igen. Haha! Nej men de blir det tuffaste motståndet hittills.

– Har du något mer att tillägga?
– Jag är väldigt glad över att få spela i det här laget . Det känns inte som bara tre månader med tanke på hur bra vi har mottagits och att vi nu är en del av gänget. Alla är fantastiska, både på och utanför planen.