Hoppa till innehåll

Sent mål gav tre poäng

Svår bortamatch mot Mjölby i strålande väder. IFK med fin form mot ett hemmalag som varit lite upp och ner. Med endast 7 matcher kvar, så är alla matcher i princip nyckelmatcher för lagen som slåss för avancemang.

IFK börjar matchen bra och kontrollerat, men använder inte rätt ytor. Så efter cirka 20 minuter så tar istället Mjölby över initiativet med ett ganska rakt spel och mycket inlägg. Adrian (IFKs bäste för dagen) tvingas rädda IFK. 0-0 i paus efter en medioker halvlek av IFK.

Andra halvlek och ett nytt försök att få till passningsspelet misslyckas för IFK. Blir mest längre bollar och målchanserna uteblir. En omställning i minut 55 blir lyckad och IFK tar ledningen via Rinor, knappast rättvist. Bara tre minuter senare kvitterar dock Mjölby på en hörna. Efter målen har IFK fortsatt problem att komma till offensivt, de få målchanserna står Mjölby för. I minut 85 får dock IFK straff och ett gyllene möjlighet att avgöra matchen. Straffen räddas dock av Mjölbys målvakt. I samband med straffen reduceras Mjölby till 10 spelare efter ett rött kort. Med en man mer kan IFK skapa lite tryck. I minut 89 får man en frispark till höger. En fin variant hittar King fri vid straffområdeslinjen och King placerar säkert in bollen i vänstra hörnet. 2-1 till IFK och vild glädje hos bortalaget. Mjölby förmår inte att skapa något mer efter målet och IFK håller undan till 2-1.

Tre poäng är viktigast, men spelmässigt kan IFK mycket bättre. Adrian gör en fantastisk match mellan stolparna och det, tillsammans med en frisparksvariant, räckte för tre poäng.

Aras Mohammadi:

”Match mot hemmastarka Mjölby med en fin matta och strålande väder. Med andra ord, bra förutsättningar och känslan överlag var bra men matchbilden skulle visa sig vara annat än vad vi hoppades på.

Vi börjar första 20 kontrollerat med mycket boll men utnyttjar inte ytan bakom Mjölbys höga backlinje. Mjölby börjar därefter äta sig in i matchen och skapar några farliga lägen där Adrian är vaken och står i vägen.

0-0 i halvtid och vi känner att vi ska förändra matchbilden. Tyvärr inte..vi lyckas inte riktigt få igång vårt passningsspel utan blir för det mesta långt. Vi lyckas dock göra 1-0 på en omställning. Glädjen blir dock inte långvarig då Mjölby kvitterar till 1-1 på en hörna.

I slutminuterna lyckas King sätta dit 2-1 genom en fantastisk variant som jag inte ens visste fanns och en känsla av eufori uppstår.

Kanske inte den match vi önskade oss men definitivt det resultat vi vill få med oss hem.
Nu väntar en tuff hemmamatch mot topplaget Sleipner.

6 finaler kvar.”