Hoppa till innehåll

Sen vändning mot serieledarna

Vi gör en bra prestation mot serieledarna Reymersholms IK och vänder underläge 2-0 i halvtid till oavgjort 2-2.  Trots underläge är det stundtals en bra första halvlek rent spelmässigt. Vi sätter hög press, försöker bygga vårt spel systematiskt, har hög rörligt och ser till att motståndarna också får springa.  Målen kommer till efter miss från vår sida och skickliga prestationer av Reymers.

I halvtid pratar vi om att fortsätta tro på, och våga spela vårt spel. Vi vet att vi kan göra mål, vi vet att vi är konditionsstarka och vi har sett i flera matcher att vi har kunnat nöta ner motståndarna.  Så blir det även idag, andra halvlek är vår.  Vi kommer ut inspirerat och får till en reducering en bit in i andra halvlek via ett mycket vackert, Zlataninspirerat, hörnmål av Ioanna Bakalakou.  Vi tar över spelet mer och mer, går ner på en trebackslinje och i slutet av matchen sätter Ioanna sitt andra mål för dagen. Vi pressar på för ett segermål mot ett slutkört motstånd men lyckas inte få till något ytterligare mål utan får nöja oss med oavgjort.  Vi har under de senaste matcherna varit plågade av stora skador, små skador och sjukdomar, i synnerhet i backlinjen.  Det tvingar oss till att rotera spelare till ovana positioner och det fortsätter tyvärr även under den här matchen. Sånt hör till, men ibland kan det vara lite värre än vad som är brukligt. Tur då att vi har en bred och jämn trupp och att vi i den här matchen även hade med oss Elvira Söderberg från vårt F-09 lag som gör en jättefin A-lags debut när hon kliver in i slutet av första halvlek.  Nu jobbar vi vidare och ser fram emot nästa match mot Tumba IK, vi har tätkänning och det är mycket kvar av säsongen att arbeta på.  

Målskyttar: 

1-2 Ioanna Bakalakou 

2-2 Ioanna Bakalakou 

Kommentar från HT, Magnus Tyrgrim 

”Att vända ett 0-2 underläge är alltid starkt och visar på hög moral, i synnerhet mot ett lag som Reymers som har både rutin och individuella kvaliteter, dock hade vi förstås gärna tagit 3 poäng på hemmaplan.  Sett ur ett större perspektiv är det dock en mycket bra prestation”.