Hoppa till innehåll

Seger i Södertälje mot Assyriska

En match mot obesegrade, serieledarna Assyriska på bortaplan väntade på Valborg. IFK som inte levt upp till de förväntningarna man kan ha på laget och med en dålig insats på hemmaplan mot Smedby senast. En tuff utmaning för IFK!

Båda lagen inleder ganska försiktigt. IFK har lite mer boll, men inga målchanser skapas. Första riktiga chansen till IFK i minut 15. Omar Jemal driver fram centralt och avslutar vid straffområdeslinjen, benparad från målvakt. I övrigt en halvlek med mest kamp. I minut 40 misslyckas en försvarsspelare i Assyriska med en mottagning i eget straffområde, Eminn hugger och får tag på bollen. Målvakten fäller Eminn, men han är snabbt uppe på fötterna med bollen i behåll och på något sätt lyckas han chippa in bollen vid bortre stolpen, 0-1. Första halvlek slutar 0-1, IFK effektiva.

Direkt i andra får Assyriska en frispark i högre ytterläge. Bollen lyfts in centralt och spelare i Assyriska möter perfekt, 1-1. I minuten efter får IFK ett jätteläge att ta ledningen. Friläge för Brwa, avslutet dock strax utanför. I minut 50 kommer Assyriska till ett bra avslut som Adrian räddar kontrollerat. I minut 61. Brwa löper ut till höger, spelar hem den till King som sätter in den centralt. Ferid klackar ner bollen till Eminn som säkert sätter bollen i nät för andra gången i matchen, 1-2 fint mål! Minut 66 ett jätteläge för IFK. Sal lyfter in bollen och två IFK spelare fria framför mål. Ingen får dock till nicken och bollen smiter utanför. Sista 15 minuterna försöker Assyriska forcera och får en del tryck mot IFK. Egentligen skapas inte så mycket tills minut 93.. Börjar i minut 91 när IFK ska ha inkast långt ner till vänster vid Assyriskas straffområde, men tyvärr får AFF inkastet. Bollen lyft in mot IFKs straffområde, men nickas bort. Tillbaka ut i offensivt läge till vänster. Bollen lyfts in mot bortre delen i straffområdet, vi kommer lite fel i försvarsspelet och domare tycker sig se en foul och blåser straff. Straffen sätts dock ribba och över. Tre poäng!

Måste hylla Assyriskas supportrar som skapar stämning kring matcherna. Tyvärr är det vissa som förstör. Att engagera sig i idrott handlar mycket om att hantera vinster och förluster. Inget lag vinner alla matcher. Att hota och attackera ett motståndarlag för att dom vunnit är bedrövligt. Spelarnas säkerhet måste alltid kunna garanteras.

Tränare Amin Faily:

En match med två ansikten. Vi börjar matchen bäst och följer vår matchplan. Vi ligger rätt i våra positioner och gör det svårt för assyriska att skapa något mer än den längre bollen som vi är beredda på.Vi tar rättvist ledningen med 1-0 som vi har med oss i paus

Andra halvlek rivstarter assyriska och kvitterar efter en fast situation. Det ger dom energi och dom växer in i matchen samtidigt som vi känns lite tagna. Vi visar stor mental styrka då vi reser oss och jobbar in oss i matchen igen och tar en ledning som vi försvarar matchen ut.


En väldigt skön 3a mot ett starkt obesegrad hemmalag. Tyvärr förstörde incidenten efter matchen mycket av glädjen man kände