Hoppa till innehåll

Säsongens svagaste insats

Omgång 10, IFK med en ändring jämfört med senaste matchen mot HTFF. Ricksson in, och Maill ut på bänken.

Matchen startar olyckligt för IFK:s del. Mirza och Isak nickar ihop och kollisionen tar så olyckligt att Mirza tvingas bryta matchen redan i matchminut 5 för transport till Handens närsjukhus för omplåstring. Så tråkigt för Mirza, som gjort ett par starka insatser mot både Örebro/Syrianska och HTFF.

Maill in istället centralt på ”fältet”.

Första halvlek är inte mycket att skriva om, om man är IFK supporter. I mina ögon säsongens sämsta halvlek.

Gästande BK Forward, skapar inte heller speciellt mycket i första halvlek, men man gör 1-0, i matchminut 30. En vänster hörna, som helt ostört nickas i mål till höger om en frustrerad Adrian i IFKs mål. Målnickare Anton Ingves. IFKs tre senaste (två mot HtFF) insläppta efter fasta situationer, det är alldeles för dåligt. Halvtidsresultat 1-0 till BK Forward.

Andra halvlek och IFK  kommer ut med betydligt bättre energi. Man skapar ett antal chanser och kvitteringen kommer i matchminut 59. Inlägg ifrån vänsterkanten, Brian Span nickar in kvitteringen ifrån nära håll. Brian målskytt för 3:e matchen i rad, starkt.

Efter kvitteringen, så fortsätter IFK att trycka på, och man ”går” verkligen för ett segermål. Man skapar också flera riktigt bra lägen för att avgöra matchen, men individuella felbeslut, dålig fokus i sista tredjedelen av planen och ett antal offsidelöpningar gör att man inte får in ett andra mål. Istället så kontrar BK Forward i 4:e övertids minuten och spelar sig igenom snyggt på IFK:s vänsterkant. Linus Jansson avslutar och sätter 2-1 till gästerna. Knappast rättvist sett till spel och skapade chanser, men IFK har sig själva att skylla.

Dagens IFK insats känns som säsongens svagaste, och vill man ”haka på” den övre halvan av tabellen så måste man få igång målskyttet (endast 13 gjorda mål på 10 omgångar).

Och inte minst, ”tighta till” försvarsspelet när motståndarna har fasta situationer.

IFK har endast vunnit en av fem hemmamatcher, klart underkänt. Det är för lätt för motståndarna att komma till Torvalla IP och få med sig poöng. Torvalla IP är VÅR arena, dags att visa det!

Omgång 11, spelas på lördag den 4/6 kl 13.00. Då väntar Stockholmsderby mot Sollentuna, på Sollentunavallen.

/N