Hoppa till innehåll

Sammanfattning Ligacupen

Kort sammanfattning av Ligacupen för P16, P17 och P19.

P16 har stått upp på ett bra sätt och vi har även haft möjligheten att matcha en hel del killar födda 2007 mot äldre motståndare. Vi har förlorat två jämna matcher mot Sirius och Hammarby, vunnit mot AFC samt spelat oavgjort mot Västerås SK. Till helgen väntar sista matchen i gruppen mot serieledande AIK på Torvalla. Ett AIK som vid minst en poäng (har troligtvis även råd att förlora) vinner gruppen och kvalificerar sig till kvartsfinal. Ett bra test för killarna. Varmt välkomna till Torvalla IP på lördag klockan 12:00.

P17 har fått möta riktigt tufft motstånd. Redan i första omgången väntade IFK Norrköping på bortaplan. en jämn match där Norrköping är mer effektiva än oss och vinner med 2-1. Efter seger mot Nyköping väntade AIK och Hammarby. AIK är bättre än oss och även om vi har en del fina sekvenser i matchen så vinner dom rättvist. Matchen mot Hammarby är jämnare, men tyvärr släpper vi in 1-2 sent i matchen vilket också blir slutresultatet. Sista matchen mot Täby är vi bra i en halvlek. Trots att vi vet hur Täby spelar i samtliga sina lag så lyckas vi inte hantera det och andra halvlek. Vi får vi försöka ta lärdom av detta.

P19 öppnade Ligacupen på bortaplan mot Juniorallsvenska Täby. Två tidiga mål i respektive halvlek gjorde att Täby kunde vinna en ganska jämn match med 2-0. Match två väntade kanske Sveriges bästa P19-lag, IFK Norrköping, på hemmaplan. Den matchen är vi klart sämre än motståndarna och resultatet springer tyvärr iväg lite för mycket. Efter en onödig förlust hemma mot AFC väntade Nyköping BIS på Rosvalla. En jämn match där effektiviteten är skillnaden mellan lagen. En första halvlek där Nyköping gör mål på i princip alla sin chanser och andra halvlek spelas mest av. Vi samlar ihop oss till sista matchen hemma mot AIK. AIK med två killar, Vincent Sundberg och Salim Nkubiri, som fått sin utbildning hos oss vinner ändå rättvist med 2-1, men är ändå med i matchen över 90 minuter och ett fall framåt jämfört med matchen mot Nyköping.

Ligacupen är över (med undantag för P16) för denna gång. Upplägget att få spela tuffa matcher med betydelse under försäsongen ger oss mycket. Att få möta dom bästa lagen i Sverige redan under februari/mars är en tacksam möjlighet inför stundande säsong. I princip möter vi endast lag från Pojkallsvenskan och Juniorallsvenskan, vilket ger oss fantastiskt roliga utmaningar där vi får mäta oss med dom bästa.

Inom kort väntar träningsläger på Gotland för trupperna, sedan seriestart. P19 är först ut med premiär den 3 april hemma mot IFK Stocksund.