Hoppa till innehåll

Samarbetet mellan Skills Academy och
IFK Haninge fördjupas

Redan när Skills Academy öppnade upp sitt fotbollscenter i Sickla under 2021 så var
IFK Haninge där tidigt för att utvärdera om det finns möjligheter till ett samarbete. Vi har sedan dess utvärderat varandra, och nu enats om 3 årigt avtal för att ingå ett fördjupat samarbete där vi är övertygade om att det kommer göra vår fotbollsutbildning ännu mera konkurrenskraftig för IFK Haninge, säger Joakim Kimmen Andersson, klubbchef i IFK Haninge. 

Nedan följer en kort intervju med Skills Academys VD, Stefan Jonsson, som utvecklar sin tankar kring samarbetet. 

Varför har detta samarbete funkat så bra?

I grunden därför för att vi båda tänker lika kring att utveckla fotbollsspelare på riktigt. Ingen av oss är perfekt, men vi bryr oss om fotbollsutveckling, inte bara som lag utan också för att utveckla individer. Jag tror det är nyckeln varför vi har stort utbyte av varandra; vi bryr oss och är genuina i det vi gör. 

Vad bidrar ni med kring IFK Haninges spelares utveckling?

Det IFK Haninge gör är relativt unikt. De bedriver sedan länge en gedigen fotbollsutbildning i lagverksamheten, men de är också en av få klubbar som också fokuserar väldigt tydligt på att också utveckla individer för att bli bättre fotbollsspelare. Där kompletterar vi IFK Haninges verksamhet genom att erbjuda fler tjänster som hjälper er att spetsa ert utbildningskoncept. 

Varför ska en spelare träna hos er?

Därför att vi erbjuder ett 360 perspektiv att utveckla dig som fotbollsspelare, som vi är övertygade är ett måste för att maximera spelarutveckling oberoende utgångspunkt. För oss är det centralt att använda data för att se progression. Genom vårt samarbete vågar jag påstå att hur IFK Haninges sätt att mäta individernas utveckling är unikt för svenska fotbollsklubbar. Detta är vi övertygade om skapar en tydlig konkurrensfördel i slutändan för IFK Haninge som klubb. 

Finns det några erbjudande till IFK Haninges medlemmar i detta samarbete? 

Ja självklart kommer vi se till att skapa flera unika erbjudande för alla medlemmar i IFK Haninge. Redan under våren kommer vi börja rulla ut detta. 

Skills Academys logga kommer att finnas fram på våra nya matchtröjor som kommer presenteras inom kort.