Hoppa till innehåll

Rapport från helgens matcher

Herr, P19, P17 och P16 var i farten i helgen. Herr med träningsmatch och ungdomslagen med Ligacupen. Tre av matcherna på Torvalla. P16 tog bussen till Eskilstuna för match mot AFC.

Herr spelade 3-3 i en ganska svängig match. Sylvia går upp i en tvåmålsledning, innan Omar Jemal reducerar efter en hörna i slutet av första 1-2 i paus. Omar kvitterar dessutom till 2-2 i andra halvleken, innan Sylvia återigen tar ledningen. Oliver Markulic fastställer slutsiffrorna till 3-3 i slutminterna, när han viker in från höger och avslutar fint i bortre. Ett steg framåt för herrarna om man ser till de tidigare träningsmatcherna.

P19 vinner med 1-0 mot Täby. Täby, som efter nedflyttningen från Juniorallsvenskan blir seriekollegor med oss i Superettan 2023, är som alla Täby FK lag hårt arbetande. En ganska jämn match, med lite målchanser avgör vi i den 70 minuter. Alvin Löfmarck kombinerar fint med Andrés Cespedes från mittplan, det slutar med tom kasse för Alvin.

P17 spelar oavgjort mot Vasalund, i en match man borde vunnit. Vi är det klart bättre laget och leder med både 2-1 och 3-2. Kraftig medvind för IFK i första och Vasalund i andra påverkade spelet. Vi gör 3-2 i minut 74, men slarvar in 3-3 bara någon minut senare. Målen för IFK Haninge: Charlie Bernström x 2 och Seringe Eriksson Mbye. Matchen avslutades med totalt onödig straffsparksläggning, den vann IFK.

P16 åker till Eskilstuna och möter AFC. En match som vi för långa stunder och bör vinna klart. Vi slarvar med hemjobbet och ger AFC enkla målchanser. Trots att vi är en man mindre gör vi 2-1 i minut 83, men ännu en gång lyckas vi inte stänga matchen och släpper in 2-2 i slutminuterna, vilket blir slutresultatet. Målen för IFK Haninge: Josef Jemail och Theo Woltran.

Ingen förlust i helgen och lagen tar steg framåt. Vi fortsätter slipa. Helgen som kommer väntar nya utmaningar:

Herr-HtFF Lördag 14:15 Torvalla IP

Gamla Uppsala – Dam söndag Gimo IP 10:00

Dalkurd – P19 Söndag 11:15 Johannesbäcksskolan (Uppsala)

Täby FK – P17 söndag Tibblevallen 14:00

Täby FK – P16 lördag Tibblevallen 14:00