Hoppa till innehåll

P17: Summering av vårsäsongen 2023

P17 spelar i division 1 region 4. Vid vinst av serien har man via kval chansen att gå upp i Pojkallsvenskan. IFK har spelat i denna serie oavbrutet 9 år i rad. Vi har kommit tvåa i serien i 5 av dessa år. Ett år vann vi den, men föll kvalet mot GIF Sundsvall.

Årets serie började med förlust mot tippade topplaget HtFF med 3-0 på bortaplan. Trots förlusten en okej match, där Htff var effektivare än IFK. Även en del enkla misstag i samband med målen. Start med förlust alltså. I match 2 vinner vi komfortabelt hemma mot Nyköping, men därefter poängförlust mot Tyresö FF. I matchen mot Tyresö visar sig vad vi kommer sakna denna säsong – EFFEKTIVITET. Vi skapar nästan löjligt klara målchanser, men lyckas inte göra mål och matchen slutar 0-0. Match 4 besegras Forward hemma med klara 3-0. Sedan dags för nästa bakslag när vi åker till Eskilstuna för möte med AFC. AFC vinner med 3-2 efter att som vanligt effektiviteten inte varit på plats. Efter fem matcher har P17 endast tagit 7 poäng, vilket är klart sämre än förväntat.

Nu följer 5 raka segermatcher. Fyra klara och en härlig bortaseger i Degerfors där 4-3 görs i minut 96! Här känns laget på gång och i omgång 11 väntar obesegrade Årsta FF på hemmaplan. Matchen mot Årsta förloras i minut 91. Det är en match där vi borde/kunnat leda med två, tre bollar efter 10 minuter. Tung förlust och jobbigt i tabellen. Efter den matchen besegras Karlstad på bortaplan, innan ännu en 0-1 förlust inkasseras mot IFK Tumba på hemmaplan.

Klyschan ”målen som räknas” är något som lyser runt P17 efter första halvan av säsongen. Spelmässigt är mycket bra, men resultatmässigt är det dåligt. Ungdomsfotbollen handlar om att utvecklas som fotbollsspelare, men alla vill såklart vinna. Ett som är säkert är att P17 från nu kommer att göra just allt som krävs för att just vinna.

Aras Mohammadi:

”Vi ligger just nu på en 3:e plats vilket inte alls ligger i linje med vår ambition. Det har helt enkelt varit för dåligt och säsongen har gått allt annat än planerat. Vi har i skrivande stund plockat 25 p av 39 möjliga.

Spelet har för det mesta sett bra ut och målchanser skapas. Tyvärr väger vi för lite när det kommer till toppmatcherna. Vinna 4 av 5 är helt enkelt för dåligt.

Känslan är att vi tappat onödiga poäng i matcher där vi borde fått med oss mer men tyvärr. I dessa matcher handlar det om vem som vill mest och det har tyvärr inte varit vi.

Tycker att vi som lag kan/ska kräva mer av varandra och oss själva för att vända på det till den andra halvan. Det är lång uppförsbacke men vi kommer inte vika ner oss eller ge upp.”

Höstsäsongen tjuvstartar redan på söndag, när P17 åker till Nyköping. Avspark 13:30 på Rosvalla mot Nyköping BIS.