Hoppa till innehåll

P16: Summering vårsäsongen 2023

I serietopp efter halva serien spelad, men en jämn och tuff serie som kommer leva hela hösten.

På nio spelade matcher har laget vunnit sju, en oavgjord och en förlust. Förlusten oväntat på bortaplan mot FBK Karlstad med 0-1. En match som laget förde egentligen hela matchen, men gör man inga mål så blir man lätt straffad. FBKs jobbade hårt och hade en målvakt som var grym för dagen. I den 87e matchminuten kontrade laget också in 1-0 vilket blev slutresultat. En onödig förslut och en påminnelse att ALLTID fokusera på sin uppgift.

Den oavgjorda matchen mot Nacka. Nacka leder 1-0 i paus i en ganska jämn match där P16 kvitterar sent. Sista 20 minuterna är laget överlägsna och 1-1 kommer inte alls oväntat. Vi skapar klart fler målchanser än Nacka, även om matchen var ganska jämn.

Sju stabila segrar och 28 gjorda mål på nio matcher är bra, trots att vi ibland haft svårt att få dit bollarna. Blir en spännande höst, med nio tuffa matcher.

Adem Mert:

”Trögstartad fick oss att vakna till liv och ta tag i delar som behövdes förbättras. Vi började serien starkt, men fick lite hybris och gjorde inte jobbet mot FBK Karlstad. Därefter har vi haft väldigt starka insatser, höjt vår lägstanivån markant och hittat en stabilitet i laget.

Nu återstår för spelarna att hålla samma mentalitet säsongen igenom.”