Hoppa till innehåll

Omgång 3 Ligacupen

Omgång 3 i Ligacupen spelades helgen 26-27 februari. Först ut var P19 på lördagen hemma mot AFC, medan både P17 och P16 hade bortamatcher mot AIK respektive AFC.

P19 spelade på soligt Torvalla under lördagen mot Eskiltstunalaget, AFC. En jämn match över 90 minuter som tyvärr slutar med förlust 2-3, men där vi är nära 3-3 flertalet gånger sista minuterna.

P19s tränare Robert Isesund: ”Matchen mot AFC var ett steg i rätt riktning. Vi genomför 90 minuter tillsammans som ett lag och är påkopplade från start. Matchen avgörs (som så ofta) på tillfälligheter med olycklig timing. Trots det visar vi god moral och forcerar in i det sista. Forceringen ger oss en hel del lägen att kvittera, men vi får inte till det sista. Vi tar med oss moralen och framåtandan som finns i laget”.

P17 reste till Solna för match mot AIK på Skytteholm. Vi tar ledningen med 1-0 och skapar några fina lägen för 2-0. Istället kommer både 1-1 och 1-2 innan paus. Nästan direkt i andra får dom 1-3 och uppförsbacken blir för brant. Matchen slutar 1-4.

P17s tränare Aras Mohammadi: ”Möter ett starkt AIK på bortaplan. Vi börjar matchen bra och tar tidigt ledningen med 1-0. Vi har några möjligheter att göra ytterligare ett, men lyckas inte. AIK äter sig in i matchen med två mål och gör det svårt för oss med sin höga press. I andra gör dom tidigt 1-3 och luften går tyvärr ur oss lite. Kort därefter gör dom även 1-4. Tycker ändå att vi fullföljer matchen på ett bra sätt. Bara gratulera AIK och ta med oss det positiva från matchen”

P16 reste på söndagen till Eskilstuna. Redan 07:30 avgick bussen. Några sena återbud tvingades oss att möblera om lite i laget. En frusen plan gjorde våra möjligheter till att spela VÅR fotboll nästan omöjlig. Underlaget påverkade matchen stort och det blev mycket vilja som skulle styra matchen. AFC tar ledningen med 1-0 vilket också är ställningen i paus. Ett bra snack i paus gör att vi tar tag i matchen i andra. Vi kvitterar i minut 66 och tar ledningen i minut 77. När vi sedan gör 1-3 i minut 86 känns matchen avgjord. AFC gör ett tröstmål i minut 92, men segern är aldrig hotad. 3 poäng in på kontot.

P16s tränare Adem Mert: ”Vi spelar match på ett väldigt halt, isigt underlag. Vårt arbetssätt passade inte alls på underlaget och resulterade i många bolltapp samt dåligt spel. I andra halvlek kommer vi ut med stor vilja att vinna matchen. Vi krigar in tre mål och vinner matchen. En mycket välförtjänt vinst!”

Till helgen väntar omgång 4 i Ligacupen.

P19 borta mot Nyköping BIS söndag 13:15 Rosvalla IP

P17 hemma mot Hammarby lördag 12:00 på Torvalla IP

P16 borta mot Västerås SK söndag 12:30 på Ringvallen 2

Kom gärna och stötta oss!