Hoppa till innehåll

Omgång 1 Ligacupen

I helgens spelades omgång 1 i Ligacupen. Ligacupen arrangeras av SEF (Svensk Elitfotboll) under februari och mars. 48 lag bjuds in i P19, P17 och P16.

Samtliga lag startade på bortaplan.

P19 mötte Juniorallsvenska Täby FK på Vikingavallen. En relativt jämn match som slutade med förlust 0-2 efter tidiga mål i varje halvlek av hemmalaget

P19s tränare Robert Isesund: ”Matchen slutar 0-2 efter tidiga mål i båda halvlekarna. Matchen är jämn med en generell tendens att vi har ett något större bollinnehav, medan Täby har ett rappt och bra kontringsspel. Kontringsspelet leder också till båda målen. Vi behöver jobba vidare mot en bättre samverkan i våra rörelsemönster framför boll samt skapa mer målchanser framöver.

P17 mötte IFK Norrköping på Platinumcars Arena. Även här en jämn match där Norrköping lyckades avgöra i andra halvlek. Matchen slutar 1-2.

P17s tränare Aras Mohammedi: ”En mycket jämn match, där Norrköping tar ledningen tidigt i första halvlek. Vi kvitterar och tar med oss 1-1 i paus. Blir en match med mycket kamp och vilja, där Norrköping lyckas dra det längsta strået tyvärr. Kul att vara igång och vi ser redan fram emot nästa match på hemmaplan.

P16 mötte IK Sirius på Lötens IP i Uppsala. Vi gör en bra första halvlek och leder med 2-1 i paus. Dock är vi inte tillräckligt noggranna i andra halvlek och blir straffade direkt. Sirius vänder och vinner med 5-3.

P16s tränare Adem Mert: ”Vi gör en väldigt fin första halvlek med många väldigt fina sekvenser. Tyvärr är vi inte riktigt påkopplade i andra halvlek och blir straffade av ett bra motstånd. Tar med oss första halvlek och ser fram emot att Hammarby kommer till Torvalla IP på lördag.”

Till helgen väntar hemmamatcher för samtliga lag på Torvalla IP. Chans till revansch.

P19 lördag den 19 februari klockan 14:15 mot IFK Norrköping

P17 söndag den 20 februari klockan 14:15 mot Nyköping BIS

P16 lördag den 19 februari klockan 12:00 mot Hammarby IF

Välkomna till Torvalla IP i helgen.