Hoppa till innehåll

Omar uppdaterar kring herrlaget

Efter att säsongen 2022 tyvärr slutar med nedflyttning för herrarna, så är det dags för uppstart inför 2023. Vi intervjuar Omar Moggi, som varit i föreningen sedan 2012, Sportchef för vårt herrlag.

Hur beskriver vi kort säsongen 2022?

Ett totalt misslyckande utifrån förutsättningarna och uppsatta mål. Vi kan välja den lätta vägen och skylla på otur, men en tabell ljuger sällan och vi underpresterade helt enkelt. Både spelare som ledare, inklusive mig själv som ansvarig.

2020 vann Ashley Coffey, i vår tröja, skytteligan i Ettan Norra. Efter att han lämnat har vi haft stora problem med målskyttet, både 2021 och 2022. Såklart svårt att ersätta Ashley, men något mer som brustit dom senaste två säsongerna?

Ja, det hänger till stora delar ihop med min summering, där det offensiva spelet inte var tillräckligt bra och har man inte individuell skicklighet likt säsongen 2020 och delar av 2021 ställer det högre krav på spelet. Där har vi tyvärr inte hållit en tillräckligt hög nivå. Att finna en spelare från division 2 som kliver in och gör 29 kassar i Ettan gör man kanske inte varje år, då behöver fler ta ansvar.

Vad har vi för förväntningar på 2023?

Att vi sätter en organisation, idé och struktur utifrån alla aspekter vad gäller stab, trupp, identitet, träningsmetodik och belastning, som gör det hållbart långsiktigt.

Nya tränare kommer in, vad har vi för tankar kring det?

Två väldigt kompetenta, ambitiösa tränare som kommer att komplettera varandra och övriga i teamet bra. Tränare som kommer jobba hårt för att infria ovannämnda förväntningar. Dessa två var högst upp på vår prioriteringslista, så känns extra bra att dom valde oss!

Hur ser truppen ut just nu?

Som varje år på denna nivå har man en spelaromsättning och speciellt när man byter serienivå. Glad att vi har lyckats bibehålla en stomme med spelare vi vill jobba vidare med och redan kunnat addera det med ett par spännande nyförvärv. Vi kommer börja presentera på hemsidan inom kort.

Hur ser det ut med egna produkter i herrlaget?

Vi strävar alltid efter att ha spelare från egna led i herrlaget och inventerar alltid vår akademi innan vi tittar ut. Vi har idag 7 st i truppen och 3 killar som kommer att starta upp med herr och köra under delar av försäsongen till att börja med.

Framtiden ser ljus ut och med den organisation vi skapar i både herr och akademin inför säsongen 2023 kommer bära frukt på både kortare och längre sikt!

Vi tackar Omar för intervjun och önskar stort lycka till under 2023, som startar idag! Nu kör vi.