Hoppa till innehåll

Oavgjort mot HtFF.

Omgång 17. 1-1 för IFK i kvällens match i ETTAN Norra inför säsongens största publik på Torvalla. Cirka 350 personer njöt av det sköna sommarvädret

IFK med en hel del förändringar i startelvan jämfört med förlustmatchen i lördags mot BK Forward. Kapten Sitapha tillbaka i backlinjen efter sin avstängning och bildade mittlås med inlånade Frank Odhiambo ifrån Djurgården. Adam Kasa vänsterback.

In på mittfältet Sal Jobarteh och Mauricio Albornoz.

Matchen börjar väldigt olyckligt för hemmalaget, då gästerna redan i matchminut 5 tilldömms straff. En väldigt tveksamt dömd straff av domare Fredrik Alknäs. Säker straffskytt Jusef Erabi. Adrian chansar vänster, bollen säkert intill den högra stolpen.

I matchminut 27 snurrar Maill upp”Bajens” högerförsvar och ”serverar” Ricksson vid bortre stolpen, men skottet förbi Oliver Dorins högra stolpe. Här borde det ha varit kvitterat.

IFK har väldigt svårt att få till anfallsspelet, och HTFF känns betydligt ”vassare”. Men kvitteringen kommer ändå. Ny straff den här gången för hemmalaget efter att en HTFF spelare tagit bollen med handen. Alexander Andue, säker straffskytt intill den högra stolpen.

Halvleken, slutar 1-1. En dålig fotbollshalvlek med fördel HTFF.

Andra halvlek, IFK har fortsatt svårt att få till anfallsspelet och mest Maill som skakar om HtFF. HtFF skapar mer och är betydligt vassare i sina avslut. Till slut är det bara strålande målvaktspel av Adrian som räddar en poäng till hemmalaget.

Slutresultat 1-1.

HtFF hade för dagen Oliver Dovin i mål. Såklart en förstärkning, även om han hade en lugn kväll på jobbet. Finns fördelar att kunna ha två trupper att disponera.

Ny hemmamatch redan på söndag, då Örebro/Syrianska gästar Torvalla. Kick off 16.00. Vi får hoppas på att vi kan få igång anfallspelet tills dess. En 3 poängare skulle kännas skönt.

Väl mött på söndag

/N