Hoppa till innehåll

Oavgjort för herrarna på Kanalplan

Omgång 9, bortamatch mot Hammarby TFF på Kanalplan. IFK med en ändring i startelvan jämfört med segermatchen senast mot Örebro/Syrianska. Lagkapten Sithapa tillbaka och Joshua Sivertsen ut på bänken.

Matchen startar lite trevande och det dröjer till matchminut 12 innan det blir någon målchans. Maill dribblar på högerkanten och får in ett bra inlägg. Alexander Andue placerad i boxen får inte till skottet som räddas till en resultatlös vänster hörna.

Istället så blir det hemmalaget som tar ledningen i matchminut 15. Fint slagen vänsterhörna av Charbel George. Perfekt mött av hemmalagets Fredrik Hammar på volley och bollen sitter perfekt i Adrians högra burgavel. Försvarspelet/markeringen har mer att önska, men ett snyggt mål av Fredrik.

Efter HTFF:s ledningsmål så tar IFK tag i spelet, och skapar ett antal chanser, och kvitteringen kommer rättvis i matchminut 31.

Alexander Andue jobbar bra på högerkanten och får in ett inlägg som lagkapten Sithapa nickar i mål. Snyggt.

Glädjen blir inte långvarig. I matchminut 37 så får HTFF en billig frispark. Charbel George sätter in en perfekt frispark utifrån högerkanten. Josef Erabi möter perfekt med pannan och 2-1 för hemmalaget är ett faktum. Precis som vid HTFF:s 1-0 mål så är markeringen alldeles för dålig.

Halvtidsresultat 2-1 till hemmalaget, knappast välförtjänt. IFK skapar klart mer än hemmelaget och borde gjort nåt mer mål. Dåligt försvarsspel på fasta situationer kostar oss dock.

Andra halvlek blir betydligt chansfattigare än första halvlek och IFK får inte igång något riktigt spel. I slutet av matchen blir det mycket långbollar. Klockan går väldigt fort, men domaren har 6 övertidsminuter (vilket kunde varit 10)

Avslutningen blir precis som senast, dramatisk. Klockan tickar in i sista övertidsminuten, hemspel till Adrian som ”sjabblar med bollen, och spelar ut till en fristående Josef Erabi, som bara har att runda Adrian och sätta 3-1 för hemmalaget. Adrian reder ut situationen med en perfekt glidtackling och räddar ut bollen.

Snabb IFK omställning. Bollen ut till Adam på vänster kanten, som med ett perfekt inlägg ”prickar” Brian Spans huvud till 2-2. Vilket också blir slutresultat.

Skönt att få med sig 1 poäng, men jag tror ändå inte att tränartrion är nöjda. Vi får också väldigt många hörnor i matcherna (10 st idag), utan att skapa så mycket. Fasta situationer kostar oss två poäng idag. Vi skapar (framförallt i första halvlek) tillräckligt med målchanser för att vinna matchen, även om spelet klickar lite.

Det finns en del att jobba med om vi vill ”haka” på i toppen.

Väl mött på söndag, då BK Forward kommer på besök till Torvalla.

Kick off 16.00

/N