Hoppa till innehåll

Nytt år, ny säsong, ny hemsida

Vi går in i en ny säsong med föreningen. Efter två år med pandemi, så hoppas vi gå mot nya tider 2022. Vi vet inte med säkerhet hur året kommer se ut, men vi ser indikationer på att säsongen kan i alla fall närma sig det normala. Vi hoppas, men vill också förtydliga att vi alltid ska följa de rekommendationer som kommer från myndigheter och förbund.

På den nya hemsidan kommer vi presentera nyheter från vår förening. Damerna och herrarna kommer prioriteras, men naturligtvis kommer vi även att presentera nyheter från vår övriga verksamhet. Nyheter kring våra ungdomslag kommer främst var tillgängliga på ifkhaningeungdom.se.

Våra damer har en spännande säsong framför sig. Magnus Tyrgrim har kommit in som huvudtränare under vintern och dom unga tjejerna har ett års seniorspel i sig. Vi kommer överraska många i serien i år, det är min fulla övertygelse. Mer info och intervjuer kommer inom kort att presenteras på hemsidan.

Herrlaget går in i sin tredje säsong i Sverige tredje högsta liga, Ettan Norra. Efter första säsongens fjärde plats, blev det en tuffare andra säsong. Man pratar ofta om att just andra säsongen ofta är tuffare, vilket även blev fallet för oss. Vi tappade också en hel del poängspelare inför 2021, vilket gjorde att vi helt enkelt gjorde för lite mål. Nya tag säsongen 2022 och mer information kring laget kommer att presenteras inom kort på hemsidan.

Akademin fick tre stjärnor i senaste akademicertifieringen. Det visar att vi är på rätt väg. Vi tar steg framåt hela tiden, vilket är det viktigaste certifieringen. Vi jobbar hårt på att vi BÖR bedriva fotbollsakademin på NIU Fredrika Bremer. Det skulle lyfta vår akademi ytterligare samt göra vår fotbollsutbildning ännu bättre. Det skulle dessutom ge möjligheter att på riktigt kunna kombinera elitidrott med skola, då vi även vill kunna vara ett stöd kring skolarbetet, vilket inte finns alls idag. Vi hoppas naturligtvis att kommunens politiker ska förstå att skattemedel ska stanna i kommunen när detta är möjligt, vilket uppenbarligen inte är någon prioritet idag. Intervju med vår akademichef presenteras inom kort på hemsidan.

Vi har många aktiviteter på gång framöver, både kring fotboll och andra spännande projekt. Exempelvis så startar vi igång ett gymnastikprojekt i Jordbro i februari. 2022 blir spännande, häng med oss!

Vi är ”Mycket mer än bara fotboll”!

Joakim ”Kimmen” Andersson, Klubbchef IFK Haninge