Hoppa till innehåll

Möt Laurent Onomoenga

Laurent Onomoenga är 34år gammal. Född och uppvuxen i Kista, men med rötter från Kongo Kinshasa. Älskar idrott och brinner för barn och ungdomar.

Sedan ett par veckor tillbaka så tränar Laurent vårt pojklag i Jordbro födda 2011. Han är också baskettränare och lägger mycket tid på sin favoritsysselsättning: idrott.

Varför ville du ta över 2011 Jordbro?

Jag vill ta över ett lag i Jordbro p.g.a. att jag tycker att det är spännande att jobba med ungdomar som bor eller har vuxit upp i en förort. Där kan jag känna igen mig själv i mycket samt dela med mig av mina erfarenheter.

Det kommer ge mig mycket och jag hoppas jag kan ge mycket tillbaka till barnen.

Vad får dig att vilja vakna varje dag?

Jag vill vakna till en ny dag med nya möjligheter. En positiv inställning skapar många möjligheter.

Jag vill vakna till livet för att älskar livet.

Berätta om ditt bästa fotbollsminne?

Mitt bästa fotbolls minne är när jag kollade på fotbolls vm med min bror. Året var 1998. Min bror berättade för mig flera saker som fick mig att öppna mina ögon för livet.

Vi satt och pratade om olika nationers fotbolls stjärnor sedan gick vi ut med kidsen i grannkvarteret och spelade en match lite klassiskt, gård mot gård.

Vad tror du om kommande säsong?

Kommande säsong blir spännande det ska bli kul att se om jag lyckas motivera grabbarna på rätt sätt. Jag kommer att jobba mycket lagkänsla och självkänsla. Jag hoppas också få igång föräldrargruppen så gått det går. Föräldrar är naturligtvis en viktig kraft i föreningslivet!

TACK Laurent för det du gör för barnen i Jordbro!