Hoppa till innehåll

MICKE UPPDATERAR KRING DAMLAGET

Damerna blev nedflyttade 2022. Ett ungt lag tog helt enkelt inte tillräckligt många poäng och spelar således i division 4 2023. Vi pratar med Micke Ersson, Sportchef Dam/flick och säsongen som kommer.

Vi räckte inte riktigt till i division 3 2022, med vårt unga lag. Varför blev det så?

Damlaget klarar inte att hålla sig kvar i trean och vi åker ur. Vi tog helt enkelt inte tillräckligt med poäng för att hålla oss kvar. Det beror på många orsaker som vi har tagit och tar med oss framåt. En orsak är att flera spelade dubbelt i en juniorserie som bidrar en de till överbelastning.

Föreningen SKA prioritera dam/flick nu och framåt. Hur ser organisationen ut idag?

Vi har nu en stark organisation runt flick- och damsektionen. Vi har olikt många andra föreningar knutna personer som enbart koncentrerar sig på flick och dam.

Jag är ansvarig Sportchef och tillsammans med Mattias Grundström som sitter i styrelsen arbetar vi fram en strategi för hur vi ska växa och nå våra mål. Både kort och lång sikt.

Vad kan vi har för förväntningar på 2023?

Vi ska göra allt vi kan för att ta oss till Division 3. Det är målet och med den här ledarstaben och spelarna på plats kommer vi att lyckas. Som jag nämnde tidigare spelade vi med två lag 2022. Det kommer vi inte att göra i år vilket framför allt minskar belastningen en hel del och att spelarna kan koncentrera sig på en serie.  

Ny tränarkonstellationen i dam, hur ser den ut?

Pusselbitarna faller på plats. Magnus är kvar som huvudtränare och kommer att leda damlaget tillsammans en ny assisterande tränare, Fredrik.

Fredrik och Magnus har jobbat tillsammans tidigare och jag är övertygad om att vi hittat en bra kombination här som kommer leda oss mot våra mål.

Runt laget har vi har även en ny lagledare i Helene och Therese som fystränare.

Truppstatus just nu?

En relativt ung trupp där merparten består av spelare från 2022. Vi har ett par spelare som anslutit utifrån vilket är spännande. Så stommen är nu på plats.

Nu är det ett gäng starka tjejer med massor med vilja.

Vi behöver förvärva ytterligare en målvakt. Här har vi kanske redan något på gång. Vi kommer presentera truppen på hemsidan lite längre fram.

Damlaget ska vara en del av föreningen, vilket innebär att det ska bestå av många egna produkter framöver. I många klubbar lever seniorverksamheten som egna öar. Så ska vi inte ha det i vår förening. Hur ser du på det?

Nu och i framtiden Målsättningen att en stor andel ska bestå av egna spelare i framtiden. Därför är det så viktigt att vi växer underifrån vilket vi gör nu flicksidan.

Inom några år kan jag se att vi har stor del av egna spelare med i vår Damtrupp.

Tack för intervjun, några slutord?

Ja, stöd oss genom komma se våra matcher! Ses på planen!

Vi önskar damerna lycka till under säsongen 2023!