Hoppa till innehåll

Märklig match när herrarna förlorar på Torvalla

Oj, vad hände. Ja, det är nog en fråga som både IFK staben, och publiken runt Torvalla ställde sig, efter hemmalagets storförlust, 1-4 mot gästande Vasalund.

Förutsättningarna inför dagen match var fin. Vårväder, men en kraftig blåst som gjorde spelet chansartat. IFK med en förändring i startelvan jämfört med hur det såg ut i segermatchen i måndags mot FC Stockholm. Mauricio Albornos skadad och Kennedy Igiobaniki tillbaka ifrån start. Första halvlek: IFK har ganska bra grepp på matchen och skapar betydligt fler chanser än  Vasalund, men skärpan i inlägg och avslut var alldeles för dålig. Gästande Vasalund, har som jag ser det bara en riktigt vass chans, och det är när lagkaptenen Elias Durmas i matchminut 34 får skottläge centralt i straffområdet. Adrian i IFK målet räddar dock enkelt. Halvtidsresultat 0-0, med klar fördel hemmalaget.


Andra halvlek, med vinden i ryggen, och ett ganska stort bollinehav i första halvlek, så känns det som möjligheterna till en 3 poängare är ganska goda, men bjuder man på så enkla mål som IFK gjorde idag, så vinner man inga matcher.

0-1 matchminut 52. Vänsterhörna slagen av kapten Durmas. Låg boll som letar sig fram till en helt fri Ludvig Öhman, som från nära håll enkelt sätter gästernas ledningsmål, bakom en chanslös Adrian i IFK målet.

59 minuten1-1, kanonskott ifrån Adam Kasa strax utanför straffområdet, efter att Mail Lundgren dribblat sig fram från högerkanten och serverat Adam.  Matchens snyggaste mål.

62 minuten, snabb replik av gästerna, 1-2 efter nytt inspel ifrån vänsterkanten, och avslut ifrån gästernas Emil Bellander, på ”första stolpen” För enkelt.

Matchminut 82, IFK tappar boll och Vasalund ställer om snabbt, återigen på vänsterkanten, där IFK:s högersida inte alls hinner med. Inspel till Niklas Lindqvist, som avslutar snyggt lågt intill Adrians vänstra stolpe.

På övertid fastställer sedan gästernas Calvin Kabuye, slutresultatet 1-4.

Jag antar att det blir en hel del videoanalys i samband med måndagens träning, för att analysera vad som hände i andra halvlek idag. För att sedan ladda om för nästa helgs svåra bortamatch mot Örebro/Syrianska som spelas på lördag 21/5 kl 16.00.


MATCHEN ser du på Sportexpressen play
/N