Hoppa till innehåll

Magnus uppdaterar

Damerna har varit igång i drygt en månad. Första träningsmatchen är spelad och seriestarten närmar sig. Magnus Tyrgrim, huvudtränare, ger oss en uppdatering.

Berätta lite om försäsongen?

Mycket fokus på fys, rörlighet och det taktiska. Att fasa in nya spelare i årets trupp är också centralt. Vi tränar även nu på vintern tre pass på gräs samt ett fyspass inomhus och träningsmatcher varje helg. Full gas alltså. 

Hur har det känts hittills?

Bra tycker jag. Truppen är ganska bra synkad redan även om det märktes i första träningsmatchen (mot Skå), att vi var matchovana. Nu på söndag träffar vi Enhörna.

Vad säger spelarna, hur är känslan i omklädningsrummet?

Väldigt bra, optimistisk och förväntansfullt spänd. De känns fokuserade och målmedvetna. En stark trupp som kommer tillbaka efter vinteruppehållet i ganska bra skick tycker jag. Det är roligt just nu, alla är på och riktigt laddade för säsongen redan.

Så är ni redo att börja tävlingsmatcha redan nu?

Haha, nej. Eller mentalt kanske. Fysiskt och spelmässigt inte riktigt ännu. Sen skulle jag vilja ta med ett par tre spelare till senare under våren för att komplettera truppen, vi får se om det blir så.

Spännande, berätta om rekryteringarna.

Nej, men jag kan säga att om det finns spelare som är intresserade av att utvecklas i en ambitiös och hjärtlig miljö så är det värt att kontakta oss.

Andra träningsmatchen spelas på söndag 10:00 på Torvalla IP mot Enhörna.