Hoppa till innehåll

Klar seger i Eskilstuna!

Det blev till slut en enkel seger för herrarna i Eskilstuna. Efter att haft ledningen i paus med 1-0 utökades ledningen till 2 och 3-0 innan domaren blåste av matchen.

IFK H inleder klart bäst och kontrollerar matchen. Redan i minut 5 blir det 1-0. Ferid hittar in till Rinor centralt. Rinor knorrar in bollen fint vid första stolpen, snyggt!! IFK H har mesta boll och skapar mest. Blir lite stökigt när kapten Sal kliver av i minut 28, men i övrigt full kontroll. 1-0 i paus där IFK H är klart bättre, men hemmalaget släpps in mer i matchen sista 15 minuterna och har också ett jätteläge att kvittera i slutet av halvleken, men avslutet över. Pausvilan kom lägligt för IFK H.

Andra halvlek startar hemmalaget bäst, men kommer inte till några målchanser. I minut 50 kombinerar Pa och Ferid fint i straffområdet. Pa avslutar, men målvakt räddar. På returen Bachir i tom kasse. Påpassligt och viktiga andra målet till IFK H! Hemmalaget försöker, men har förtvivlat svårt att komma till klara målchanser. IFK Hs försvar är stabilt. I minut 72 viker, nyinbytte, Aziz in från höger och avslutar med vänstern vid första stolpen, 3-0 och matchen avgjord. I minut 82 byts Theodor Sjögren in och får göra seniordebut, grattis! Sista minuterna spelas av och ett avslappnat IFK H kunde nästa bjudit motståndarna på något mål i slutet, men det ville sig inte riktig för hemmalaget denna kväll. Slutsiffrorna blir 0-3 och 3 poäng hem till Haninge.

Fina debuter av William Sonntag, Pa Dibba och Mert Tuncer.

Aras Mohammadi:

” En match som började ganska bra de första 10. Fina kombinationer, tålamod och anfall. Vi lyckas också göra 1-0. Vid minut 20 händer något som gör att laget blir utspridda. Vi tappar bollar, hamnar fel i press och även i det lägre försvarsspelet. Känslan var att snart ringer det för Eskilstuna. Vi lyckas rida ut stormen.

I halvtid justerar vi i anfallsspelet och försvarsspelet. Vi lyckas göra 2-0 och 3-0. Det känns kontrollerat och stabilt trots att Eskilstuna kommer ibland.
Storspelande backlinje och Adrian lyckas hålla nollan.
En match med fina debuter av Pa, William och Mert.
Kul också att se Aziz och Adam tillbaka efter skadefrånvaro samt att Theo från vår akademi får göra seniordebut!

7 finaler kvar, vi behöver ert stöd!”