Hoppa till innehåll

Intervju med Felix Engfeldt

Efter bara tagit en poäng på sju matcher så valde IFK Haninges ledning att göra en förändring på tränarposten i herrlaget. Rekryteringen blir intern och huvudtränare akademichef Felix Engfeldt tillsammans med P17s tränare Dennis Maritz och Aras Mohammadi.

Felix, ny tränare för herrarna, hur känns det?

Kul, otroligt roligt att jag tillsammans med Aras Mohammadi och Dennis Maritz fick frågan. Efter ett par samtal om hur vi skulle lösa våra respektive roller inom akademin så fanns det inget att tveka på. Vår seniorverksamhet på herrsidan är ju fundamentet för akademin, så självklart måste vi stötta den.

Känslan i truppen?

Förvånansvärt nog bra skulle jag säga. Borde vara ett mer stukat gäng om man ser till resultaten i år, men tron på den egna kompetensen är hög och vi uppfattar ingen rädsla inom gruppen för morgondagen. En grupp som vill bevisa för sig själva och alla andra hur bra dom faktiskt är.

Matchen mot Gefle, som blev nya teamets första?

En match där vi kunde spela utan press, ett Gefle som flugit fram senaste veckorna och är ett riktigt bra fotbollslag. Målet var att ta ett bra avstamp för kommande matcher och det tycker jag verkligen att vi gör. Framför allt vår 2a halvlek är riktigt riktigt bra, där vi trycker ner Gefle och skapar tillräckligt med chanser för att spräcka 0an. Tyvärr lyckas vi inte med det och i forceringen kontrar dom in sitt 2a mål men det är sånt som händer.

Vi fick se en bra laginsats både offensivt och defensivt kryddat med individuella prestationer så…trots resultatet, en bra start.

Kommande bortamatcher mot tuffa Umeå och Sandviken?

Fokus just nu är på Umeå så klart, men spelschemat är tufft och vi har begränsat med tid på att justera det vi vill. Ska vi skall lösa uppgiften tillsammans så handlar det om att vinna matcher och det gör man inte om man inte skapar tillräckligt med målchanser.

Så vårat fokus oavsett vilka vi möter är på hur vi skall ta oss till målchanser och ge spelarna förutsättningar för att göra mål. Sen tycker jag väl att det är som vanligt i div.1, mellan lag 5-14 så är det ingen större skillnad på trupper och kompetens. Det handlar mer om vilket lag som mår bäst och presterar bäst för dagen. Så det är väl dags att flyga upp till Umeå och ta med sig 3 poäng hem till Torvalla.

8 matcher kvar, tankar?

Inte mer än att vi har det i egna händer, spelartruppen är tillräckligt bra för att ta 24 poäng på dom matcherna sen om vi lyckas med det är något annat. Serien är jämn och alla kan verkligen slå alla, så det handlar om inställning och engagemang för uppgiften. För oss handlar det om att jobba tillräckligt hårt på både träning och match så att vi bestämmer vårat eget öde.

Vi önskar Felix och gänget stort lycka till!

Se matchen idag mot Umeå på Sportexpressenplay.se. Start 14:00!