Hoppa till innehåll

ICA Maxi Haninge – en stor butik, med stort hjärta!

Tror att dom flesta invånarna i Haninge kommun någon gång besökt ICA Maxi Haninge. ICA Maxi Haninge är en gigantisk livsmedelsbutik som omsatte över en miljard kronor 2021. Butiken har ett stort samhällsengagemang och sedan 2021 jobbar Calle Rönnklint heltid kring marknad och samhällsengagemang.

ICA Maxi Haninge har i många år stöttat oss i IFK Haninge, något vi är extremt tacksamma för!

Calle Rönnklint, marknad och samhällsengagemang: Beskriv din roll på ICA Maxi Haninge och din resa där från början?

Min resa på ICA Maxi Haninge började det året som butiken öppnade 1997, med ett sommarjobb. Efter det fortsatta jag med att jobba på lov, helger, kvällar och senare heltid, och har hunnit arbeta på de flesta avdelningar i butiken. Jag har även jobbat med flera av våra stora ombyggnationer och  flera år som Pris- och Sortimentsansvarig. Under några år var jag borta från butiken och pluggade grafiskdesign och gjorde en del volontärresor i Afrika. Så att hjälpa människor och bidra i det lokala samhället är något som ligger mig varmt om hjärtat. Sedan 2021 jobbar jag med samhällsengagemang och det är en stor förmån att få jobba med så viktiga frågor. Jag administrerar och koordinerar våra olika insatser. 

ICA Maxi Haninge har ett stort samhällsengagemang i Haninge kommun.

Vad gör Ni idag?

Det har vi absolut! Vi brinner för att barn och ungdomar ska må bra både fysiskt och psykiskt, och vi stöttar initiativ som bidrar till det. Dels genom att sponsra föreningar och verksamheter med stort fokus på barn och ungdomar, alltifrån idrott, friluftsliv, simskola, läxhjälp, efterskolan aktiviteter och aktiviteter för unga med funktionsvariationer. Men även genom att stötta nationella organisationer som t.ex. Barndiabetesfonden, Barncancerfonden och Riksförbundet för rörelsehindrade barn och unga.

Vi stöttar även insatser för de mest utsatta i samhället och har ett samarbete med Stadsmissionen och Svenska kyrkan i Haninge och deras daghärbärge för hemlösa och människor i andra utsatta situationer.

Vi vill också vara med och bidra rent fysiskt till ett bättre samhälle och har finansierat en skateboardpark i Vendelsömalmsgropen, konstgräsplanen ”Maxingevallen” i Jordbro, lekparken i Eskilsparken, Maxingeslingan som är det tillgänglighetsanpassade motionsspåret runt Nedre Rudan och är med i projektet ”Haninge Entré” som gör platsen kring Handenterminalen till en tryggare och trevligare plats. 

Under 2022 startade vi även upp ”Maxi Haningefonden – för barn och unga i Haninge”. Från den kan lokala initiativ söka medel till projekt och aktiviteter som bidrar till minskat utanförskap och ökad fysisk- och psykisk hälsa hos barn och unga i Haninge.

Varför är det viktigt för Er?

Vi ser oss som en viktig del i det lokala samhället. Vårt hjärta klappar för mer än bara mat och vi vill vara en god kraft och göra skillnad på riktigt. Det är tack vare alla våra kunder som butiken vuxit och haft en fin utveckling och det här är ett av sätten för oss att ge tillbaka till samhället. När man som kund handlar på ICA Maxi vet man att man är med och bidrar till ett bättre samhälle.

Känns som Ni även värderar föreningslivet högt, stämmer det?

Det gör vi verkligen! Föreningslivet är en oerhört viktig del av samhället. Där får barn och ungdomar en meningsfull fritid fylld med glädje och rörelse. De får kompisar, gemenskap och ett sammanhang att tillhöra. Samtidigt får de med sig värderingar och kunskap för resten av livet. Föreningslivets betydelse för människor går verkligen inte att underskatta. Vi är verkligen en stolt sponsor till IFK Haninge.

Tack ICA Maxi Haninge för Ert ovärderliga stöd till vår förening!