Hoppa till innehåll

Herrlaget startar igång!

Innebandyherrarna drar igång säsongen i division 4 södra på lördag. Premiärmatchen i IFK Haninge matchställ sker på lördag klockan 13:30 i vår hemmaborg Lyckeby!

Två bekanta herrar står bakom rodret när säsongen drar igång, nämligen Niclas Woxmark och Cricke Norén. Killarna har enorm erfarenhet med många säsonger bakom sig. Vi har fått en pratstund med Niclas inför premiären:

Till helgen är det dags för IFK Haninges herrlag att kliva in i seriespelet, du har några säsonger som tränare, hur många är det egentligen?

Det är många! Första uppdraget var säsongen 95/96 med Vendelsös damlag och sedan har det varit pojkar, HJ, flickor, DJ och nu herrar/HJ under lite drygt 20 säsonger totalt!

Vad driver dig att lägga ner dessa timmar varje år?

Det är känslan att göra något bra tillsammans! Jag älskar att se utveckling, glädje och sedan älskar jag nerven på en bra match. Det är nästan beroendeframkallande att gå in i bubblan. Uppskattas av alla utom möjligtvis min fru 😉

Samarbetet HJ och herr hur ser det ut?

Jag har huvudansvar för herr och Cricke har huvudansvar för HJ men vi är varandras assisterande och har oftast samsyn i vad vi vill åstadkomma. Viktigaste ledorden är att med glädje och trygghet kommer bra resultat!

Vad tror vi om herrarnas säsong och vilka mål har laget?

Vårt mål är att gå upp i trean och vi har alla möjligheter att göra detta. Vi kommer dock få tufft motstånd från många lag där jag tror att det blir levande ända till sista omgången. Tuffaste motståndet tror jag att Nynäs (om gubbarna orkar) och Tumba (om förstafemman orkar leverera varje match) kommer att stå för. Bubblare blir TT och Farsta där det nog blir många jullar som kan hota alla när det stämmer!

Premiärmotståndet?

Som sagt så startar vi mot TT där vi får känna på det direkt! Hoppas vi kan leverera som på försäsongen där vi varit på en bra nivå och tagit några sköna segrar mot bra motstånd.

Några sköna artister att följa extra under året?

Älskar grovjobbare som sätter laget före jaget och där har vi en ohotad etta i vår kapten Jack,  som inte bjuder på några cirkuskonster men alltid ger 100%. När det gäller artister så har vi en hel drös men en senior som sticker ut är Carlén som är på en väldigt hög nivå rent tekniskt och när han träffar mål så brukar det bli jobb för sekket!

Några unga spelare som visat framfötterna?

Väldigt många! Vem gillar inte modiga spelare som slår sin gubbe, Rasmus är denna orädda kille född 06. Sedan har vi troligtvis dom två bästa backarna i herrfyran med Jeppe och Stymne som har en fin framtid framför sig! Snabba, tekniska, brytningssäkra där bägge har allt utom ett högklassigt avslut. Det skall vi dock nöta på 😉

Några sista ord?

Kom på lördag till vår Borg i Lyckeby och stöd oss mot TT kl: 13.30 och se det med egna ögon!

Gör som coach Woxmark och kom till Lyckebyhallen på lördag!

IFK Haninge-Tyresö Trollbäcken IBK 23 september 13:30 Lyckebyhallen! Ses på plats!