Hoppa till innehåll

Herrarnas trupp 2023 – Del 4, Anfallarna

Några nya på anfallssidan, men alla utom Aziz och Brwa har varit hos oss tidigare. Herrarnas två senaste säsongerna har inneburit problem med målproduktionen, kan det lossna 2023?

Ut: Brian Span (slutar) och Alexander Andue (klubb ej klar)

Oliver Markulic – Med Oliver får vi en spelare som är lika jämn i sitt arbeta offensivt som defensivt. Har flera fina egenskaper bland annat viljan och lusten om att alltid utmana med fart, viker lika bra på båda sidorna och orken att behålla samma aktioner långt in i matcherna.

Adam Omar Jemal – Har sin största styrka rättvänd och i genombrotten. Totalt orädd i sin framfart. Tänker inte en sekund när chansen dyker upp oavsett vilken fot som används i sitt avslut. Vi kommer ha stor nytta utav hans egenskaper under året.

Eminn Ghozzi – Få spelare i den här serien som kan hitta på något ur ingenting. I spelet 1vs1 är det få spelare som kommer undan ostraffade, Eminn har fin teknik vilket gör att från sin första touch har en klar fördel på den här nivån. Vi har stora förväntningar på Eminn och med oss under 2023 kan han komma att vara en poängspelare som Haninge har suktat efter.

Aziz Essaisi – Med Aziz i laget ökar vi våra chanser att vinna en serie, Aziz är redan en beprövad poängspelare och egentligen redan nu för bra för att spela i div 2! Att han väljer oss visar att vi delar våra mål och Aziz har siktet på att bli en av seriens höjdpunkter. Kombinationen utav snabbhet, teknik, kondition och poäng i alla skeden gör Aziz till en kandidat till seriens bästa spelare.

Moudou Gassama – När vi pratar om styrka, tyngd och räckvidd då pratar vi om Modou. Vi vet att Modou redan nått över 25 mål i samma serie så sent som för 2 år sedan. Har både farten och målsinnet att vara den giftiga 9an för oss under året. Med ett ständigt leende bidrar även Modou till känslan och glädjen på och utanför planen.

Brwa Pishdari – Efter att varit Sollentunas bästa målskytt i ett par säsonger kom bakslagen i form av skador. Men få spelare har tränat så hårt som Brwa gjort under året. Vi hoppas att få en skadefri Brwa för som anfallare är han på en egen nivå. Brwa är en väldigt komplett anfallare som både kan möta eller gå i djupet och oavsett är han lika bra i skedena. Skulle vi få en skadefri Brwa då kan vi räkna med massa mål, såpass många att han kan tillhöra toppen när skytteligan summeras.

Kort om anfallsspelet:
Vi har många spelare med många olika egenskaper vilket gör att vi kan nyttja spelarnas egenskaper i våra olika taktiska planer. Vi har många spelare som på egen hand kan vända en match, men samtidigt så ser vi en röd tråd i alla spelare, där samtliga är extremt lag lojala och kommer göra allt för lagets bäste.

Prioriteringar?
Vi har så klart en del taktiska principer men utgångsläget är att – Vi tar det vi får och därifrån ska vi vara avgörande.

Vad vill vi få ut av anfallare?
Vi vill ha orädda spelare som vågar att vara avgörande, att lagets arbetssätt ska hjälpa våra anfallare att spela befriande, men givetvis med ansvar. I slutändan är det dessa spelare som ska vara våra poängspelare!

IFK Haninge har haft problem med målskyttet i två säsonger, hur får vi igång det?
Ledargänget har tydliga idéer om hur vi ska få igång målskyttet och i grunden handlar det om att vi ska hjälpa laget att ta sig till spelyta 3 och därifrån har vi ett stort förtroende till dem som ska befinna sig i avslutningslägen. Utifrån arbetssättet är jag säker på att vi kommer lyckas. Det handlar sällan om att en spelare ska vinna matcher utan den bördan ska fördelas på flera spelare under året.