Hoppa till innehåll

Herrarnas trupp 2023 – Del 1, målvakterna

Drygt två veckor kvar till herrarnas premiär borta mot Karlslunds IF FK. Dags att presentera truppen. Vi börjar bakifrån, del 1 kommer att handla om målvakterna.

In: Isaac Samuelsson (egen produkt)

Ut: Cem Alpek

Målvakter under avtal med IFK Haninge under 2023:

Adrian Engdahl, Linus Norrgård och Isaac Samuelsson

Målvaktstränare Harre Özpolat om:

Adrian: En ledare på och utanför plan samt en komplett målvakt . Bra med fötter bra i luften samt säker i sitt positionsspel. Jag är otrolig glad för att kunna jobba med Adrian och att han är med oss i IFK Haninge. Adrian har massa rutiner från högre divisioner så som Superettan. En mentor för våra två unga målvakter.

Linus: En målvakt som brinner för målvaktspelet och vill utvecklas som målvakt. Linus är bra med fötterna, bra i luften, en kommunikatör och har bra spelförståelse.

Isaac: En ung målvakt som jobbar för att kunna utvecklas sakta men säkert. Isaac har bra grundförutsättningar för att kunna bli en riktigt bra målvakt.

Kul med två egna produkter bland målvakterna samt Adrian som varit här många år. Vad säger du om vår målvaktssida?

Det är ett kvitto på att IFK Haninge jobbar långsiktigt och metodiskt samt satsar på sina egna spelare. Jag vet att IFK Haninge har producerat ut många talangfulla spelare. Nu med dessa grabbar vill jag utveckla och producera ut målvakter från IFK Haninge som når eliten. Jag brinner för utveckla, utbilda egna spelare som kan nå seniorfotbollen och etablera sig i dom högre divisionerna.

Jämför med andra lag i serien?

Vi har enligt mig seriens bästa målvaktstrupp. Adrian som håller en mycket hög nivå och Linus som är på en mycket god väg att etablera sig och goda möjligheter för att kunna ta en start plats. 

Isaac utlånad år under 2023, men möjlighet att även träna och spela med oss?

Isaac är en ung målvakt som behöver spela och hans utlåning är för att han ska just kunna spela många matcher. Isaac tränar med oss 1 till 2 gånger i veckan för att kunna få vår målvaktsträning så att jag kan se hur hans utveckling går, men även för att ta del av vår träningsmetoder och bygga upp han sakta men säkert.

Seriepremiär den 2 april mot Karlslunds IF FK på Karlslunds Arena. Avspark 14:00.